Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biblioteca de la Bisbal del Penedès presenta una exposició dedicada a Montserrat Abelló

‘Montserrat Abelló: Visc i torno a viure’ es pot visitar, del 29 de juny al 13 de juliol, i es complementa amb una selecció bibliogràfica de l’obra de la traductora i poeta tarragonina

La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acull  l’exposició itinerant 'Montserrat Abelló: Visc i torno a reviure' La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acull l’exposició itinerant 'Montserrat Abelló: Visc i torno a reviure' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 29 Juny 2018 16:27

La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acull, a partir d’aquest divendres 29 de juny, l’exposició itinerant 'Montserrat Abelló: Visc i torno a reviure' en el marc de l’Any Montserrat Abelló, dedicat al centenari del naixement de la poeta i traductora tarragonina.

La mostra, creada per la Institució de les Lletres Catalanes, fa un recorregut a través de la trajectòria vital i literària de l’autora, abordant diverses etapes, com ara la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys, la formació de la seva família, el retorn a Barcelona i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones i la publicació continuada dels seus poemaris.

L’autora va tenir un gran compromís amb el feminisme literari i va ser una de les fundadores del Comitè d’Escriptores del Centre Català del PEN. El 1998 se li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2008 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement de la seva trajectòria. El mateix any també va ser guardonada amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya.

L’exposició es pot visitar, del divendres 29 de juny al divendres 13 de juliol, al hall de la Biblioteca i es complementarà amb una selecció bibliogràfica de l’obra d’Abelló.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: