Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’embruixa la Vila Closa d’Altafulla

La 18a 'Nit de Bruixes' obrirà les seves portes el cap de setmana del 29 i 30 de juny amb diverses activitats relacionades amb el món de les bruixes

L'alcalde Fèlix Alonso, -al centre de la imatge, amb el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, i el coordinador de la Nit de Bruixes, Diego Spano, a la Placeta L'alcalde Fèlix Alonso, -al centre de la imatge, amb el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, i el coordinador de la Nit de Bruixes, Diego Spano, a la Placeta JÚLIA ESTIVILL
Cultura Júlia Estivill
Divendres, 29 Juny 2018 13:11

La ‘Nit de Bruixes’ sorgeix arran de la popularitat de les històries que giren al voltant de ‘La Xoixeta’, una bruixa vinculada a Altafulla. Aquest passat místic fa que la Vila Closa del municipi tingui un decorat ideal i un marc esotèric incomparable perquè tingui lloc aquesta celebració. Originalment, la fira se celebrava un únic dia però gràcies al seu èxit i a la quantitat de visitants que aplegava, la ‘Nit de Bruixes’ ha passat a tenir una durada de dos dies. Així doncs, aquest cap de setmana, 29 i 30 de juny, Altafulla celebrarà la 18a ‘Nit de Bruixes’, des de les 18:00 fins a les 24 hores.

Enguany s’espera que l’èxit d’aquestes nits sigui "superior" perquè coincideix amb els Jocs Mediterranis, ha explicat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui ha assenyalat que el municipi ha acollit aquest cap de setmana passat el triatló d’aquest esdeveniment esportiu. A més, dins del marc dels Jocs, s’organitza una actuació que fa referència a la màgia que feien servir els romans abans de fer esport, “aquests rituals eren imprescindibles per ells”, assenyala el regidor de Turisme, Jaume Sànchez.

Tota la Vila Closa recrearà un ambient adequat per a l’ocasió amb gats negres, mussols, aranyes i bruixes de cartó que es passejaran pel mercat encantat on es podran trobar diverses parades relacionades amb el món de l’esoterisme però també n’hi haurà de gastronòmiques i d’artesanes.

D’altra banda, el Museu Etnogràfic acull dues exposicions on destaca la mostra fotogràfica de 'Les bruixes més encantadores'. A part del mercat, s’organitzen tot un seguit d’activitats per tal que els visitants puguin conèixer i endinsar-se una mica més en l’univers esotèric. D’entre les activitats destaca el taller d’herbes protectores i de fer amulets, el divendres a les 23:00 hores, i l’espectacle de 'Màgia per triomfar', que tindrà lloc el dissabte a les 21:00 hores, o la xerrada del professor Sebastià Darbó 'Malet, el caçador de bruixes de les terres de Tarragona', el mateix dissabte, a les 19:00 hores.

Finalment, el coordinador de l’esdeveniment, Diego Spano, ha destacat que durant el muntatge de les parades que compondran la fira, vora les 16:00 hores, abans de l’obertura, tindrà un lloc un ritual de la bona ventura per tal que el cap de setmana sigui tot un èxit.

Podeu consultar el programa d'actes a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: