Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant s'obre a la música de cambra

Se celebrarà del 25 al 29 de juliol, amb d’intèrprets i lutiers reconeguts arreu del món, com ara Leo Brouwer, Hopkinson Smith o el català Carles Trapat

El guitarrista Carles Trepat ha ofert una mostra durant la presentació Festival Internacional de Guitarra 2018, al Centre Cultural Infant Pere El guitarrista Carles Trepat ha ofert una mostra durant la presentació Festival Internacional de Guitarra 2018, al Centre Cultural Infant Pere AJUNT. DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 23 Juliol 2018 17:42

El Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2018, que se celebrarà del 25 al 29 de juliol, dedicarà la seva segona edició a la música de cambra. El so de la guitarra estarà acompanyat en aquesta segona edició pel del so d’altres instruments, com ara la viola, el violí, la flauta i la veu. I, com l’any passat, el certamen comptarà amb la participació d’intèrprets i lutiers de prestigi internacional, guanyadors de nombrosos premis. Entre aquests hi haurà, per exemple, el cubà Leo Brouwer, compositor, director orquestral, guitarrista, investigador, pedagog i promotor cultural, que figura entre els més reconeguts músics del moment i que oferirà una conferència el 25 de juliol; i també el nord-americà Hopkinson Smith, que oferirà un concert el mateix dia, una personalitat destacada en el camp de la música antiga i "un dels millors llaütistes del món", ha destacat el director artístic del festival, Andres Clemens, que creu que serà un atractiu per captar la presència de públic d'arrreu del país.

'Fantasia Catalana', homenatge a Granados

Altres figures destacades seran el Duo Ditirambo -format per la violinista segoviana Noelia Gómez i pel guitarrista mexicà Alfonso Aguirre- (27 de juliol), el duet dels noruecs Henning Kraggerud i Petter Richter (26 de juliol) i els catalans Carles Trepat i Anabel Montesinos. Aquests dos últims s’encarregaran del concert de cloenda, juntament amb l’Orquestra Kammart, dirigida per Àlex Sansó. Els assistents a aquest acte del 29 de juliol podran escoltar 'Fantasia Catalana', un homenatge al músic lleidatà Enric Granados del compositor, també de Lleida, Carles Trepat, "basat en cançons populars catalanes i peces del propi Granados", segons ha explicat l’autor aquest dilluns 18 de juny en la presentació del festival.  És el primer cop que Trepat prepara un concert de solista amb orquestra i ha reconegut que l'ha motivat el fet que "vull reivindicar la seva procedència i la seva catalanitat, poc coneguda", però que va influir a l'hora de donar "aquest to melancòlic i romàntic" que sempre acompanya les obres de Granados. En la cloenda també s'interpretarà el 'Concierto de Aranjuez', la cèlebre composició musical per a guitarra i orquestra del compositor Joaquín Rodrigo.

La coordinadora general del festival, Patricia Mercado, ha explicat que enguany s'ha optat per concentrar en cinc dies "intensos" tot el festival, amb l'objectiu de "compaginar millor les agendes dels artistes i del propi públic, ja que és època de vacances". Durant els cinc dies del festival , a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere, s’hi oferiran a l’Hospitalet de l’Infant un total de quatre concerts i 'La nit dels artistes de la terra' amb el Duo Becerra, El Duo Ribera Sabat, Patricia de No i Manel Sánchez, Sadahiro Otani i Kimiyo Nakako com a convidats; tres conferències, cinc exposicions d’instruments i quatre màster classes (la del Dúo Ditirambo està adreçada a alumnes de grau elemental i mitjà; i la resta, és a dir, la de Hopkinson Smith, la de Carles Trepat i la del cubà Marco Tamayo, a alumnes de grau superior).

Convertir L'Hospitalet de l'Infant en un nucli cultural 

Aquest esdeveniment està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és l’únic festival dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona, amb què l’Ajuntament pretén convertir l’Hospitalet de l’Infant en "un nucli cultural, en un referent en el món de la música", segons ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia. Per aquest motiu, Carles Trepat, ha agraït al consistori la seva aposta per aquest tipus de certamen: "L’organització d’aquest festival és una iniciativa molt important, perquè no hi ha un festival de guitarra d’aquestes característiques a Catalunya, a l’estiu".

En paraules de la regidora de Cultura, Núria Ortiz, “és un luxe a l’abast de tothom, perquè els actes programats són de gran qualitat i tant els concerts com les màster classes tenen uns preus molt assequibles”. A la pàgina web www.guitarfesthospitalet.cat ja és oberta la inscripció a les màster classes i en breu s’hi posaran a la venda les entrades per als concerts. El preu de l’entrada anticipada a cada concert serà de 10 euros; i de 12 euros, a taquilla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: