Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls commemora l’any Manuel de Pedrolo amb una exposició

La mostra, que es podrà visitar fins al 16 de juny, comptarà amb un expositor amb obres de l’autor i un audiovisual

L'exposició 'Pedrolo, més enllà dels límits', que acollirà la Biblioteca Carles Cardó de Valls fins al 16 de juny L'exposició 'Pedrolo, més enllà dels límits', que acollirà la Biblioteca Carles Cardó de Valls fins al 16 de juny AJUNT. DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Mai 2018 18:48

La Biblioteca Carles Cardó de Valls celebra, aquest mes de maig i juny, l’Any Pedrolo, que rememora els 100 anys del naixement de l’autor Manuel de Pedrolo. La mostra, que es podrà veure fins al proper 16 de juny, es completa amb un expositor monogràfic dedicat a les obres de l’autor, juntament amb material audiovisual que repassa breument la seva vida i obra.

'Pedrolo, més enllà dels límits' és una exposició itinerant en petit format, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu de l’Any Manuel de Pedrolo. La mostra presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat. Pedrolo escriu en un afany de bastir un complex corpus literari, multiforme en temes i estils, però alhora global, de gran coherència i sovint censurat. La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura.

Manuel de Pedrolo

És un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana. Autor de més de 120 obres, va conrear tots els gèneres: teatre, poesia (inclosa la poesia visual), narrativa breu, novel·la, diaris i articles en premsa. La seva intenció era normalitzar a tots els nivells la literatura en llengua catalana, la qual cosa volia dir acostar-la a tot tipus de lectors. Per això va experimentar amb totes les possibilitats, des del “negre” a la ciència-ficció, la novel·la eròtica o el teatre de l’absurd. També per aquest motiu la seva tasca com a traductor, va traduir nombroses obres d’autors contemporanis anglosaxons i francesos, resulta d’una gran importància.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: