Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival de Música de Santes Creus se solidaritza amb la Lliga contra el càncer

Enguany les entrades pels concerts dels dies 7, 14 i 21, de juliol, inclouen una visita guiada a la torre de l’església de Sant Joan de Valls i un tast de vins D.O. Tarragona

Imatge d'arxiu del Festival de Música de Santes Creus Imatge d'arxiu del Festival de Música de Santes Creus CEDIDA
Cultura Júlia Estivill
Dimecres, 23 Mai 2018 13:17

El Reial Monestir de Santes Creus tornarà a ser l’escenari del cicle de concerts de música clàssica que se celebrarà durant el mes de juliol. Es tracta del Festival de Música de Santes Creus que impulsa la Fundació Música Solidària amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, on s’uneix música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori.

El festival vol ser "quelcom més que un festival", ha explicat el patró de la Fundació Música Solidària, Albert Flotats, on es vol difondre la música al costat d’entitats amb finalitat social. En aquesta ocasió, el festival està dedicat a la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que enguany celebra el seu 25è aniversari. Aquesta entitat compta amb programes que realitzen tasques d’orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies juntament amb tasques d’investigació i prevenció fetes a través de la FUNCA. El seu director, David Ortega, ha indicat que se senten receptors no només d’una aportació econòmica sinó també de poder gaudir d’aquest patrimoni i de la cultura. D’altra banda, ha afegit que el fet que la Fundació Música Solidària pensi en ells com a beneficiaris del festival “és un reconeixement per la tasca que la lliga ha estat fent durant aquests 25 anys”.

La programació

Aquesta segona edició compta amb una programació musical molt atractiva i d’una gran força. Gonçal Comellas, president de la Fundació Música Solidària, ha explicat que el festival es troba en bon camí per tornar a ser un lloc de referència per a les nits d’estiu de música clàssica tal com ho era als anys 70.

El concert inaugural serà el 7 de juliol on els assistents podran escoltar una selecció dels grans cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l’Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes. El segon concert se celebrarà el dia 14 amb música de cambra on es podrà gaudir del quintet per a clarinet de Mozart i del quintet per a piano ‘La truita’ de Schubert. El 21 de juliol tindrà lloc el concert de cloenda que estarà dedicat íntegrament a la música de Mozart on el públic podrà gaudir d’un altre concert simfònic amb el cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major núm.41 ‘Júpiter’, l’última que va escriure el músic. El festival aposta pels músics del territori i comptarà amb la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Flora, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l’Orquestra Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura.

Els tres concerts se celebraran als antics dormitoris dels monjos, que a part de la magnificència de la sala, on es compta amb una capacitat per a 500 persones, té una extraordinària sonoritat.

Visita a l'església de Sant Joan i vins D.O.Tarragona

Enguany, el festival incorpora com a novetat una visita guiada a la torre de l’església de Sant Joan de Valls i un tast de vins D.O. Tarragona que se suma a la visita guiada al Monestir de Santes Creus que ja es va fer l’edició passada. A més, el tiquet del concert dona dret a una consumició en el servei instal·lat al pati del Monestir. Les visites no es faran el mateix dia dels concerts i s’haurà de concertar hora amb l’Oficina de Turisme de Valls a través del número de telèfon 977612530 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Finalment, Flotats ha demanat la participació de més patrocinadors per tal de poder assolir l’objectiu de destinar tots els diners en benefici de finalitats solidàries, perquè actualment la Fundació destina una part dels diners recaptats a cobrir les despeses que genera crear un festival d’aquesta magnitud i per poder nodrir-se i tirar endavant noves edicions. L’any passat, dels 12.000 euros recaptats, un total de 6.000 euros van anar directament al Mas Sabater.

Les entrades són numerades i s’han dividit en tres zones amb preus de 22, 27 i 32 euros. Aquestes es poden adquirir al web de Codetickets o al mateix Reial Monestir de Santes Creus el dia del concert.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: