Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls convoca el desè Concurs de catifes de Corpus

Les flors i els elements naturals tornaran a ser els protagonistes en el concurs que se celebra aquest diumenge 3 de juny / A la tarda, la Processó del Corpus

Imatge d'arxiu d'una catifa del Corpus de Valls Imatge d'arxiu d'una catifa del Corpus de Valls ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 02 Juny 2018 10:45

Comerç de Valls i la Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls organitzen la desena edició del concurs de catifes de Corpus, en què s'ha convidat a entitats, associacions i grups veïnals a participar-hi. El diumenge 3 de juny les flors i els elements naturals tornaran a omplir de color i tradició l’itinerari de la professó de Corpus Christi.

La presidenta de Comerç de Valls, Carme Sendra, ha explciat que, des de primera hora del matí, s’aniran confeccionant artesanalment les diferents catifes de Corpus al llarg del recorregut de la professó: plaça del Blat, carrer de la Cort, carrer Peixeteria, carrer Sant Antoni, carrer d’en Bosc, plaça del Pati, carrer Jaume Huguet, Font de la Manxa i passeig dels Caputxins i es podran contemplar durant tota la jornada fins les 19:00 h que sortirà la professó.

Les bases del concurs de catifes es poden consultar a la pàgina de Facebook de Comerç de Valls (www.facebook.com/ComercdeValls). El Jurat premiarà tres categories: la catifa amb major mèrit artístic, la més original i la que destaqui en l’esforç i treball en equip. El termini d’inscripció al concurs és fins el 25 de maig a les oficines de Comerç de Valls (plaça dels Alls, 7).

Els vallencs i vallenques que ho desitgin, podran participar com a Jurat Popular en el concurs. A partir de les 15 h del mateix diumenge, es podran dipositar les butlletes que es trobaran junt a les urnes de votació a la parròquia del Lledó, a l’església de Sant Joan i a la Gelateria La Jijonenca (passeig dels Caputxins i el Pati).

Tots els participants en el vot popular entraran en el sorteig de 3 vals de compra de 50€ cada un, que es podran bescanviar en els comerços associats a Comerç de Valls.

L’entrega de premis del concurs de Catifes així com els guanyadors dels 3 vals de compra, tindrà lloc el dimecres 6 de juny, a les 20:15 hores a les oficines de Comerç de Valls.

La festa del Corpus a Valls, la més antiga del Camp

Per la seva banda, el redigor de Cultura de Valls, Marc Ayala, ha recordat que la celebració del Corpus a Valls és una de les cites festives destacades de la ciutat i "la més antiga del Camp de Tarragona". La primera referència documental a la processó de la festa del Corpus a Valls és de 1320, quan l'esposa d'Arnald Ferrari fa en el testament una deixa per cera per tal que es faci servir durant l'acte. En tractar-se d'una deixa testamentària, podem pensar que la celebració ja era anterior. Els colors i aromes de les catifes de flors als carrers, els tocs manuals de campanes, els domassos engalanant finestres i balcons o la professó a la tarda formen part del ritual de la festa.

A la tarda, la processó

A les 19h, a l’Arxiprestal de Sant Joan, se celebrarà la solemne Missa Concelebrada, i acte seguit prop de les 20h, sortirà la processó litúrgica del Corpus. L’itinerari serà: plaça del Blat, carrer La Cort, Peixateria, Sant Antoni (parada a la parròquia amb tritlleig de campanes i llançament de pètals des del Campanar), carrer d’en Bosc, El Pati, amb benedicció del Santíssim i ballada de l’Àguila, en honor a l’Eucaristia, Jaume Huguet, Font de la Manxa, Passeig dels Caputxins i Parròquia Santuari del Lledó, amb la cloenda de la Processó.

Diverses entitats de Valls, amb les respectives banderes participaran a la Processó. Cal recordar que Valls celebra la Processó del Corpus des de l’any 1319 i va ésser una de les primeres poblacions de Catalunya i l’Estat que celebraren processó del Corpus.

La processó l’obriran els Gegants de la Ciutat, i participarà l'Àliga de Valls, que ballarà en honor de l'Eucaristia al Pati. Els assistents podran portar ciri, o bé adquirir-lo a la Parròquia de Sant Joan. Es demana a tots els veïns dels carrers i places de l’entorn per on passarà la processó, que endomassin i engalanin finestres i balcons.

En diversos carrers del recorregut, entitats i associacions de Valls, faran catifes. Totes les entitats i particulars que vulguin poden afegir-se en la confecció. La bandera de la Processó serà portada per representants de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Les col·lectes de totes les Misses, com és costum, aniran destinades a Càritas.

Des de l'organtizació, es fa una crida per donar el màxim relleu i assistència a la processó litúrgica del Corpus 2018, a la que tothom hi està convidat, entitats, associacions, homes, dones, pares, mares, nens i nenes de primera comunió, nois i noies de confirmació, feligresos de les parròquies, membres de les germandats i confraries de Setmana Santa.

La Processó del Corpus, és l’acte més tradicional i antic que es celebra a Valls. Precisament, l'any 2019 es commemoraran els 700 anys de processó a Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: