Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca viurà un Sant Jordi diferent

El projecte 'Efímera. Art al carrer' omplirà el nucli antic d'escultures amb llibres i d'intervencions artístiques a l'espai urbà

'Immersió', a la plaça de l'Estudi, vol que l'espectador es submergeixi en l'obra, per crear la mateixa sensació que sorgeix en llegir un llibre 'Immersió', a la plaça de l'Estudi, vol que l'espectador es submergeixi en l'obra, per crear la mateixa sensació que sorgeix en llegir un llibre CEDIDA
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 19 abril 2018 18:17

El projecte urbà 'Efímera. Art al carrer' convertirà per Sant Jordi els carrers del centre històric de Vila-seca en un espai cultural on els llibres i la creació artística es donen la mà. Organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-seca amb la col·laboració de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus i de la Biblioteca Pública de Vila-seca, un total de 35 alumnes d'aquests centres d'art (6 equips de Tarragona i 3 de Reus) realitzaran diverses escultures amb llibres i guarniran espais urbans de Vila-seca.'

Sota el paraigües de tres eixos fonamentals com són la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística, el projecte "Efímera. Art al carrer' pretén apropar l'art a la gent i donar una nova vida i un nou ús a qualsevol llibre obsolet, descatalogat i en desús. 

Els projectes, que ja s’han començat a construir, es podran visitar fins al dimarts 24 d'abril. L’espai de les Peixateries Velles, la plaça de l’Església, la plaça de Voltes, el Portal de Sant Antoni, la plaça d’Estudi i la rambla de Catalunya, estaran guarnits amb diverses escultures efímeres construïdes amb milers de llibres que formen part de l'estoc utilitzat l'any passat. D’altra banda, els espais urbans que s’ornamentaran seran el carrer Major, el carrer de la Verge de la Pineda i el Centre Històric.

Durant la roda de premsa, el regidor de Cultura, Pere Segura, ha destacat que per aquest Sant Jordi, Vila-seca ha programat més d’una vintena d’actes, fent una aposta novament per l’art efímer. Ha recordat que “volem que la gent visqui i senti Sant Jordi projectant cultura i fent reflexionar a la gent”. A diferència de la primera edició, en què el públic es qüestionava perquè s'utilitzaven llibres per a fer intervencions artítsques, "ara la gent ja ha entès el concepte i debat sobre allò que l'artista vol transmetre", explica Segura.

Per la seva part, el director de l'Escola d'Art i Disseny a Tarragona, Daniel Uzquiano, ha recordat que aquest és el tercer any de la iniciativa, la qual permet als alumnes experimentar amb els seus treballs en espais tridimensionals, mostrant “llibres en acció”. Uzquiano ha remarcat la importància que té per als alumnes "portar l'experiència pedagògica cap a un context real" i ha posat èmfasi en què "cada alumne té la llibertat d'interpel·lar i reflexionar amb el públic sobre temes que poden ser del dia a dia". 

El professor de l'Escola d'Art i Disseny a Reus, Jordi Bergadà, ha dit que “els treballs dels alumnes cal que també es puguin veure en aquestes intervencions en directe” i ha recordat que “Vila-seca i Girona són els espais ciutadans on treballen les seves experiències”. A Vila-seca dues de les tres intervencions que faran es basaran en “la llegenda de Sant Jordi,que serà protagonista al carrer, per les obres dels seus alumnes”.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: