Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls acull la presentació del còmic inspirat en Pompeu Fabra

La presentació del còmic 'Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua' es farà aquest dimecres 18 d'abril, a les 19h, a la Sala d’actes de la Biblioteca Carles Cardó

El còmic s'ha publicat amb motiu de l’Any Fabra, amb el que es celebren 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana El còmic s'ha publicat amb motiu de l’Any Fabra, amb el que es celebren 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 17 abril 2018 10:59

La Biblioteca Carles Cardó acollirà aquest dimecres 18 d’abril, a les 19 hores, i dins dels actes del Sant Jordi d’enguany, la presentació del còmic 'Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua', de Gemma Pauné i Oriol Garcia Quera, coeditat per Rafael Dalmau i l'Institut d'Estudis Catalans, i publicat amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la Càtedra Pompeu Fabra. L’obra serà presentada per la professora vallenca Núria Ventura i l'acte comptarà també amb la presència dels autors del còmic.

El còmic ha estat publicat amb motiu de l’Any Fabra, amb el que enguany es celebren tant els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, com els 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana. Els textos de Gemma Pauné al còmic L’aventura de la llengua ens presenten una biografia del lingüista molt didàctica i amena, i els dibuixos d'Oriol Garcia recreen amb encert i fidelitat la Catalunya i l’Europa d’inicis del segle XX. El llibre destaca l’aportació de Fabra a la nostra llengua, alhora que posa en valor el gran arrelament social de la figura i obra del mestre arreu de Catalunya.

Fabra fou un científic brillant, que va modernitzar i normalitzar la llengua, i la féu apta per als diversos estils i funcions. És una de les personalitats més importants de la Catalunya del segle XX, ja que va aconseguir, de manera explícita i indiscutible, realitzar una obra d’abast col·lectiu a la qual es va adherir tot el país. Fabra va saber materialitzar, emparat primer per Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya (i més endavant, durant la República, pels presidents Macià i Companys), el projecte de posseir un codi formal funcional, modern i autònom. Les tres fites principals d’aquest projecte van ser les Normes ortogràfiques (1913), la Gramàtica (1918) i el Diccionari (1932).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: