Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Antoni Serra i Massimo Carlotto reben premi El Vi fa Sang 2018

El festival de l'Espluga ha viscut aquest dissabte l'entrega dels premis Nacional i Internacional El Vi fa Sang i els homenatges a Manuel de Pedrolo com a plats forts

Antoni Serra i Massimo Carlotto, amb el guardó del Premi El Vi fa Sang 2018 Antoni Serra i Massimo Carlotto, amb el guardó del Premi El Vi fa Sang 2018 CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 08 abril 2018 16:00

La Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí s'omplia aquest dissabte 7 d'abril, al voltant de les 19h, per veure l'entrega del Premi Nacional El Vi fa Sang 2018 a l'escriptor Antoni Serra i el Premi Internacional El Vi fa Sang 2018 per a l'italià Massimo Carlotto.

Enguany l'acte de lliurament va estrenar format, ja que prèviament es van fer dos col·loquis breus amb els escriptors reconeguts. Antoni Serra es va mostrar sorprès pel potencial d'El Vi fa Sang i va declarar-se completament enamorat de l'Espluga, mentre que Massimo Carlotto, l’editor Àlex Martín Escribà i el traductor Pau Vidal es van comprometre a traduir al català com a primera llengua la pròxima publicació de Carlotto, ja que aquesta era una de les voluntats que es plantejava el festival.

El Vi fa Sang homenatja a Manuel de Pedrolo

Al llarg de la jornada es van celebrar fins a una quinzena d'activitats, entre les quals també diversos homenatges a escriptors. El llegat i la influència de Manuel de Pedrolo va quedar palès en els actes de record a l'escriptor segarrenc, ara que se celebra el centenari el seu naixement. El primer dels homenatges va arribar de la mà de la filla de l'escriptor, Adelais de Pedrolo, i la comissària de l'Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. Acte seguit, l'escriptor Sebastià Bennassar va presentar el seu llibre ‘Manuel de Pedrolo, manual de supervivència’ (Meteora) i la nova col·lecció que dirigeix. La segona jornada del festival va acabar al Teatre Folch i Torres amb la lectura dramatitzada de Mossegar-se la cua, una de les publicacions més negres de Pedrolo, a càrrec d'actors i actrius de la comarca.

El Vi fa Sang també ha tingut temps per al record del desaparegut escriptor tarragoní Jordi Tiñena que havia de participar per partida doble en el festival. Un altre dels homenatges ha estat en memòria del maresmenc Valerià Pujol, d'arrels espluguines, del qual ara se'n publica Terra de Crims. Aquests dos actes es van celebrar amb la sala del MVR plena de gom a gom després de l'entrega del concurs de relats breus, d'adults i juvenils, que ha sumat prop de 100 participants.

La quarta edició d'El Vi fa Sang es va inaugurar oficialment divendres al Museu de la Vida Rural de la mà del director de Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs; l'alcalde de l'Espluga, David Rovira; el regidor de Cultura, Jordi Torre, i els comissaris del festival, Salvador Balcells i Margarida Aritzeta. El Vi fa Sang va arrancar amb sensació de ser una proposta consolidada i de referència al territori, així ho van veure els encarregats de l'acte inaugural.

Al llarg del camp de setmana, els actes han comptat amb una bona afluència del públic, senyal de la consolidació del festival. Aquest diumenge s’han presentat diversos llibres, ha tingut lloc la segona part de la Ruta de l’Escanyapobres pels boscos de Poblet i al Museu de la Vida Rural s’ha pogut seguir la conversa distesa anomenada 'Lectures: ficció o no ficció?'. La quarta edició clourà amb una sessió de cinema criminal en català al Teatre del Casal de l’Espluga.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: