Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vimbodí i Poblet reobre el Museu i Forn del Vidre

L’equipament incorpora un nou espai de demostracions en directe i l’ampliació de la botiga

Els nous elements mantenen viu l’esperit vidrier arrelat a la vila des de principis del segle XX Els nous elements mantenen viu l’esperit vidrier arrelat a la vila des de principis del segle XX MUSEU I FORN DEL VIDRE
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 04 abril 2018 17:36

Després d’una profunda remodelació i, coincidint amb el seu 25è aniversari, el museu obre les seves portes aquest dissabte dia 7 d’abril. L’actuació impulsada per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, gestor del Museu i Forn, s’ha centrat en la reforma de la recepció, la botiga i l’espai de demostracions en directe de vidre bufat. A més, gràcies a aquesta actuació s’ha pogut museïtzar i posar en valor un antic safareig de pedra redescobert durant el procés.

En l’epicentre del Museu i Forn del Vidre, la zona de demostració en directe de vidre bufat, s’hi ha instal•lat un forn elèctric de fusió que substitueix l’anterior de gas, d’aquesta manera es guanya en seguretat i alhora es genera un estalvi econòmic de gairebé el 40%. També s’han col·locat dos nous forns de refredament i reestructurat la zona per a proporcionar un espai més ampli per al públic. D’altra banda, s’ha habilitat un petit magatzem per a la preparació de les peces destinades a la venda.

Amb el nou taller, s’obre la possibilitat d’acollir vidriers externs perquè puguin dur a terme les seves obres i, així convertir-lo en un referent del sector. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, explica que l’actuació “esdevé un pas de gegant per tal que el Museu i Forn del Vidre acabi convertint-se en un equipament cultural i turístic de referència a Catalunya”.

Aquesta acció, ha suposat una inversió aproximada de 90.000€, el 60% dels quals han estat finançats per la Diputació de Tarragona a través de diferents programes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: