Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presenten un llibre sobre el compositor vallenc Robert Gerhard

La presentació del volum tindrà lloc aquest divendres 16 de març a les 19:30h, a la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs

El compositor Robert Gerhard (Valls 1896-Cambridge 1970) El compositor Robert Gerhard (Valls 1896-Cambridge 1970) CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 16 Març 2018 08:55

L'Institut d'Estudis Vallencs acollirà aquest divendres 16 de març, a les 19:30h, la presentació del llibre 'El compositor Robert Gerhard (Valls 1896-Cambridge 1970). Patrimoni humà', a la seu de l'IEV (carrer Jaume Huguet, 1 de Valls). El cap del Departament de Musicologia de l’ESMUC, Joaquim Rabaseda, serà l’encarregat de presentar aquest nou llibre editat per l’Institut d’Estudis Vallencs, corresponent al volum XLIX de la seva col·lecció dedicada a temàtica d’abast local.

El llibre, que s’ha editat en català i anglès per a donar-li més recorregut degut a l’interès internacional que desperta aquest compositor, és un recull d’articles sobre aspectes diferents tant de la seva vida com de la seva obra, la majoria dels quals es van donar a conèixer en el decurs de la jornada especialitzada celebrada a Valls l’octubre de 2016.

La seva inicial adscripció a l’escola dodecatonista impulsada per l’austríac Arnold Schoenberg, el seu posterior exili a Anglaterra, la seva constant exploració de nous llenguatges musicals, i la capacitat de renovació, sorpresa i creativitat que va mantenir fins el final de la seva vida –així com el silenci institucional al qual el va sotmetre l’exili-, són aspectes que han contribuït a titllar-lo tradicionalment com a compositor “difícil”, un adjectiu que es vol matissar a través dels diversos articles d’aquesta nova publicació, que contenen una important intenció divulgativa per tal de fer més propera i entenedora la personalitat i l’obra d’aquest català fill de pare suís, mare alsaciana, esposa austríaca i adopció anglesa, que davant les controvèrsies sobre la seva nacionalitat, es va definir a sí mateix com a “fill de Valls”.

'El compositor Robert Gerhard (Valls 1896-Cambridge 1970). Patrimoni humà' té unes 300 pàgines entre la versió catalana i l’anglesa. Es podrà aconseguir a partir del mateix 16 de març amb un preu de venda al públic de 19,50€.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: