Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

El Centre de Lectura de Reus dedica un cicle de conferències a Pompeu Fabra

Enguany es compleixen 150 anys de l'aniversari del naixement de Fabra

Imatge de l’acte d’homenatge que el Centre de Lectura va dedicar a Pompeu Fabra, el 14 de maig de 1966 Imatge de l’acte d’homenatge que el Centre de Lectura va dedicar a Pompeu Fabra, el 14 de maig de 1966 CEDIDA
Cultura
Dilluns, 12 Febrer 2018 08:22

Aquest 2018 fa 52 anys de l’inici dels actes d’homenatge que el Centre de Lectura va retre a Pompeu Fabra, i que es van desenvolupar fins al 1968, amb motiu del seu centenari. En aquell 14 de maig del 1966, es va inaugurar a la biblioteca el bust en bronze de Fabra esculpit per Ramon Ferran, amb la presència de la filla del filòleg, Carlota Fabra. Ara, amb motiu del 150è aniversari del naixement del 'normalitzador de la llengua', el Centre de Lectura ha organitzat un cicle de conferències, amb la complicitat de l’IEC, i també de l’Any Fabra, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat. Hi participaran professors i intel·lectuals coneixedors de l’obra i la figura de Pompeu Fabra.

En concret s'ha preparat un cicle de conferències, les quals tindran lloc a la sala Emili Argilaga a dos quarts de 8 de la tarda. El divendres, 16 de febrer, el catedràtic de Filologia Catalana pronunciarà 'Fabra o la (re)invenció d'una llengua'. El dilluns, 26 de febrer, serà el torn de Josep Lluís Martín, historiador del Memorial Democràtic, que parlarà de 'La Catalunya que va viure Fabra: de finals del xix fins a l’exili'.

El dimarts, 27 de febrer, es farà la conferència 'Ideologia lingüística de Pompeu Fabra', a càrrec de Joan Martí i Castell, catedràtic emèrit de Filologia Catalana i membre de l’IEC. Per últim, el divendres 16 de març, tindrà lloc la xerrada 'Pompeu Fabra, de Reus al món', amb Jordi Ginebra, catedràtic de Filologia Catalana a la URV i comissari de l’Any Pompeu Fabra 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: