Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La música de Pete Seeger es reivindica al Bravium Teatre de Reus

El cantautor Raimon va recordar els anys del franquisme i l’opressió durant la inauguració de l’exposició en honor al cantautor nordamericà 

D'esquerra a dreta: Artur Gaya, Ramon Nadal, Raimon i Ferran Figuerola visitant l'exposició 'El poder de la música' de Pete Seeger D'esquerra a dreta: Artur Gaya, Ramon Nadal, Raimon i Ferran Figuerola visitant l'exposició 'El poder de la música' de Pete Seeger TOMÀS CAROT
Cultura Laia Molné
Divendres, 09 Febrer 2018 11:54

El Bravium Teatre va estrenar aquest dijous 8 de febrer una exposició per recordar la vida i obra del conegut cantant americà de folk i música reivindicativa, Pete Seeger. El president de l’entitat reusenca, Ferran Figuerola, va actuar d’amfitrió explicant el compromís amb el projecte, doncs l’exposició emmarca el concert “Tren Seeger” el proper dia 17 precedit de cinefòrum i tallers. A continuació, va donar la paraula a Ramon Nadal, president de l’Associació “Amics de Pete Seeger”, que es presentava en societat, va exposar la vocació de l’entitat de divulgar l’obra i la vigència dels valors de Seeger. Artur Gaya, el cantant dels “Quicos” que lidera el projecte 'Tren Seeger', va parlar del poder transformador de la cançó.

Per l’efemèride el cantautor valencià Raimon, que va portar Seeger a Catalunya l’any 1972, va dedicar unes paraules al seu company en la lluita contra la repressió. Raimon va aprofitar l’ocasió per llegir el dossier que ell mateix va crear per fer la presentació, l’any 1970, del concert a Terrassa que va realitzar Seeger amb la seva ajuda. Un paper que va dur als assistents a viure en primera persona els dies de la repressió franquista i les seves conseqüències. Raimon va cloure la seva intervenció com ho va fer quasi 50 anys enrere “els porcs no ho trobaran bé i la borregada no hi donarà cap importància”.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que va assistir amb la regidora de Cultura Montserrat Caelles, va cloure l’acte tot celebrant que la reivindicació de la universalitat del personatge polifacètic de Pete Seeger hagués nascut a Reus, i reivindicant la vigència del poder transformador de la cançó.

L’exposició està integrada per una dotzena de plafons plantats al vestíbul del Bravium mostrant diferents seccions de la vida de Pete Seeger, amb cançons representatives, imatges inèdites, partitures… Al llarg del recorregut per la història d’aquest cantautor es troben explicacions sobre la seva vida com a compositor, la seva lluita pels drets civils de la gent de color, el seu antimilitarisme en la guerra del Vietnam, també la vessant ecologista, entre altres aspectes de la seva vida que ajuden a despullar el personatge davant de l’espectador i el fan veure com el que era: algú convençut que la música pot canviar el món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: