Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els falsetans es muden per rememorar la victòria del poble contra les tropes enemigues en l'Encamisada

La festa va ser declarada d'Interès Nacional el 2011 i atreu fins a 3.000 visitants

Un cavall amb dos homes vestits de manera tradicional a l'Encamisada Un cavall amb dos homes vestits de manera tradicional a l'Encamisada SÍLVIA JARDÍ/ ACN
Cultura ACN
Diumenge, 21 Gener 2018 15:44

Amb camisa blanca, barretina i faixa els homes; gandalla i faldilles les dones, els veïns de Falset surten als carrers aquest cap de setmana a celebrar l'Encamisada. Ho fan acompanyats d'una cinquantena de carros i una vintena de cavalleries guarnides. La festa, a diferència dels Tres Tombs que se celebren arreu de Catalunya, té un rerefons llegendari que es remunta a la Guerra del Francès. Així, l'encamisada és la celebració de Sant Antoni però també recorda la victòria del poble contra les tropes enemigues.

"Els falsetans es van vestir de camisa blanca per diferenciar-se de l'enemic i per poder tenir estratègia militar i així van guanyar el setge", explica Anton Vidal, president del Centre d'Estudis Falsetans, ara organitzadors de l'esdeveniment. La celebració va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional el 2011, atreu fins a 3.000 visitants en un cap de setmana i hi participen, vestits, la majoria dels habitants del poble.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: