Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Lectura de Reus exposa al públic la seva col·lecció de pergamins

La cronologia d’aquests documents comprèn des de la segona meitat del segle XIV fins a principis del segle XVII

Imatge d'un dels pergamins de la biblioteca del Centre de Lectura de Reus Imatge d'un dels pergamins de la biblioteca del Centre de Lectura de Reus CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Gener 2018 13:14

La biblioteca del Centre de Lectura exposa al públic, fins al 28 de març, la col·lecció de pergamins de l’entitat. El fons està format per 36 documents, que són força heterogenis, tant per la seva procedència com per les seves dates, que abastant de la segona meitat del segle XIV fins a principis del segle XVII.

Pel que fa a l’abast geogràfic del fons, cal remarcar que, a part de tres butlles de Roma i tres documents pertanyents a diverses províncies espanyoles, la resta de documents tenen origen en diverses poblacions catalanes, amb gran notorietat de la ciutat de Reus.

En referència a la tipologia documental, és força variada però hi predominen les vendes i la creació de censals, que és la figura jurídica més presents, degut a que no només existeix la seva creació, sinó també les vendes de censals i els encarregaments.

Publicitat