Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra commemora la Guerra Civil visitant els seus refugis antiaeris

El municipi ha preparat visites guiades, conferències i obres teatrals per rememorar la data històrica

Imatge d'arxiu d'una exposició sobre la Guerra Civil a Torredembarra Imatge d'arxiu d'una exposició sobre la Guerra Civil a Torredembarra CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 10 Gener 2018 10:46

Durant la Guerra Civil espanyola moltes poblacions de Catalunya van quedar afectades pels bombardejos i la guerra en general. Torredembarra no va ser una excepció, per això en commemoració dels 80 anys de la data històrica el municipi ha preparat diverses activitats per recordar com es va viure la situació des del punt de vista local, per això també s'ha preparat una visita guiada a diversos refugis antiaeris torrencs. A més, es realitzaran activitats per parlar de la figura d'Antoni Rovira Virgili i diverses conferències sobre els canvis que va patir el model festiu, cultural i econòmic de la població.

Algunes de les activitats més destacades són: la conferència sobre la llengua i política en el pensament d'Antoni Rovira i Virgili, el 12 de gener, a les 18 hores, a la Biblioteca Mestre Maria Antònia; una obra de teatre sobre 'Els darrers dies de la Catalunya republicana', el 13 de gener, a les 20:30 hores, a l'Espai cultural Sala del Mar, l'entrada s'ha de comprar de forma anticipada; diverses conferències sobre 'Patrimoni de la Por: els refugis antiaeris a Torredembarra, que es podrà visitar al Pati del castell i a la Sala Lluís d'Icart; una conferència sobre els canvis del model festiu i cultural de la població, el 2 de març, a les 19 hores, a la llibreria Drac Blau; i una visita guiada els dies 3 i 17 de febrer i 3 de març a dos dels refugis antiaeris de Torredembarra, per realitzar aquesta activitat s'ha de demanar cita prèvia a la Regidoria de Cultura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: