Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 encara la recta final

Un espectacle pirotècnic i un musical sobre la ciutat protagonitzaran els actes de cloenda aquest cap de setmana

Presentació de l’acte institucional i els espectacles de cloenda de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 al Teatre Fortuny Presentació de l’acte institucional i els espectacles de cloenda de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 al Teatre Fortuny BLANCA JARA
Cultura Blanca Jara
Dimarts, 09 Gener 2018 13:23

Reus acaba l’any com a Capital de la Cultura Catalana 2017 amb una cloenda que comptarà amb dos espectacles i un acte institucional els dies 12 i 13 de gener. El Teatre Fortuny acollirà el primer dels actes el divendres, l’obra musical ‘Dos segles d’esplendor’, precedit per l’acte institucional de cloenda. El dissabte, l’escenari es traslladarà a la plaça Mercadal on es podrà gaudir de l’espectacle final de llum, focs artificials i música.

El proper divendres 12 de gener, a les 21.30 hores, tindrà lloc l’espectacle d’òpera ‘Dos segles d’esplendor’, un recorregut pels espais i fets culturals a la ciutat durant els darrers 200 anys, que vol fer memòria dels artistes il·lustres i el patrimoni musical local. Aquest espectacle que compta amb la participació i implicació activa de diverses associacions culturals locals aplega gairebé 200 persones, “volíem que el talent fos reusenc” explica Jordi Vall, director escènic i artístic de l’espectacle. Abans d’això, se celebrarà l’acte institucional que posarà fi a la capitalitat de Reus per traspassar-la a Manresa, la propera Capital de la Cultura Catalana 2018. Un acte que conduirà Joan Carrera i que té l’objectiu de “posar en valor la cultura en uns temps complexos per al país, així com els artistes locals”, recalca el seu director, Francesc Cerro.

L’endemà a la plaça Mercadal a partir de les set de la tarda, un espectacle de pirotècnia i música posarà punt final a la celebració a través de la música, la il·luminació i el foc, amb una durada d’uns 30 minuts. Aquest acte gratuït i obert a tota la ciutadania comptarà amb una introducció de música clàssica i foc, l’actuació en directe d’un artista reusenc, un resum audiovisual dels actes de tot l’any i un espectacle d’il•luminació a les façanes amb foc que sortirà del centre de la plaça, per acabar amb “un final de gran potència pirotècnica i musical” segons el representant de Pirotècnia Igual, Albert Rovira.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut agrair la “professionalitat i el nivell artístic” de tothom que ha format part del desenvolupament d’aquests darrers actes, explica la regidora de cultura Montserrat Caelles, i afegeix que Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 ha estat una capitalitat “de total excel·lència” i una de les “millors experiències de la ciutat, no només per l’art sinó per la implicació ciutadana”.

Publicitat