Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La setmana del patrimoni a Tarragona incorpora recitals de música en viu

Les diferents activitats començaran el 27 de novembre i s’allargaran fins el 3 de desembre

El públic assistent podrà gaudir d'accés lliure als recintes patrimonials i de recreacions històriques El públic assistent podrà gaudir d'accés lliure als recintes patrimonials i de recreacions històriques Rafael López-Monné
Cultura Marina Martínez
Dijous, 23 Novembre 2017 12:33

L’Ajuntament de Tarragona commemora el 17è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial del 27 de novembre fins el 3 de desembre. En aquesta segona edició, com a novetat, a més d’emmarcar actes d’àmbit acadèmic i popular, també es tindrà un lligam amb el patrimoni musical. Per tant, l’Escola Municipal de Música i El Tecler també participaran en els actes de celebració i oferiran recitals de música en viu a diferents punts de la Part Ata. Així, el diumenge, 3 de desembre, a les 11:30, a l’entrada de les Muralles, alumnes de l’AMTP El Tecler interpretaran peces castelleres; a les 12:40h seran els alumnes de l’Escola Municipal de Música els que interpretaran el Cant dels Ocells a l’Amfiteatre i les actuacions musicals clouran al Fòrum a les 13:30h amb cançons de la Patum. Des de l’organització s’ha explicat que la tria dels recitals musicals ha estat perquè “les peces castelleres i les cançons de la Patum de Berga van lligades al patrimoni musical i, en el cas del Cant dels Ocells, al ser l’Himne de la ONU també trobem que va lligat amb la UNESCO”.

A més, amb l’objectiu de difondre el patrimoni de la ciutat i guanyar autoestima, el mateix 3 de desembre, s’obriran a la ciutadania amb una jornada de portes obertes, tots els recintes patrimonials de la ciutat com les Muralles, el Pretori, el Circ o l’Amfiteatre. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat que “aquests dies serveixen per posar en valor el patrimoni de Tarragona sobretot centrant-ho en un públic local” i ha recordat que la ciutat té tres patrimonis mundials com són “la part romana –Tàrraco-, els Castells i la dieta mediterrània”. A banda de l’accés lliure als recintes, també es podrà gaudir de recreacions històriques per veure i sentir com vivien alguns dels habitants de l’Antiga Tàrraco. Des de les 11h i fins les 14:30h, doncs, es podran veure recreacions com els gladiadors a l’Amfiteatre, les supersticions i màgia en una ciutat romana al Circ i les religions i sacerdocis d’època romana al Pretori.

Actes acadèmics

En la part acadèmica, l’edició d’enguany comptarà amb dos actes dedicats a l’àmbit professional i tècnic de l’arqueologia. Per una banda, el dilluns 27 de novembre, a les 19h, al Museu Bíblic, es durà a terme la presentació dels actes del III Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic on el doctor Joan Domènech Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, pronunciarà la conferència ‘El mar de Tarragona fa dos mil·lennis’. El dijous, 30 de novembre, el Seminari acollirà el Fòrum de turisme arqueològic on diversos experts debatran al voltant de les noves tendències del turisme i es fixaran estratègies per emocionar amb el patrimoni.

La celebració de la declaració de Patrimoni Mundial també té una part més protocol·lària i, el 30 de novembre es lliurarà la distinció municipal Premi Tàrraco en reconeixement a l’entitat o persona que durant l’últim any hagi dut tasques a favor de la conservació, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat. En aquesta segona edició, el guardó serà per la Fundació Privada Mútua Catalana.

Publicitat