Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Riba acull una mostra didàctica sobre com era Europa fa un milió d’anys

L’exposició es pot visitar fins al 19 de novembre al Casal d’Avis

La mostra inclou escenografies de la vida quotidiana La mostra inclou escenografies de la vida quotidiana CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Novembre 2017 13:03

La Riba acull, fins al 19 de novembre, al Casal d’Avis, una mostra per conèixer com era Europa fa un milió d’anys de manera didàctica i atractiva en el marc del Programa ‘Exposicions itinerants’ de la Diputació de Tarragona.

La mostra està comissariada per l’arqueòleg i responsable de socialització de l’IPHES, Lluís Batista i, fins ara, al llarg del seu periple, ja l’han visitat més de 90.000 persones. En aquesta exposició, a través de plafons i reproduccions, es constata com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques –entre elles l’espècie humana-, en diferents localitzacions geogràfiques. D’aquesta manera, el visitant pot conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals ara mítics com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana.

Coincidint amb la seva estada a aquesta localitat, una quarantena d’estudiants del poble gaudiran del programa ‘IPHES en las escuelas’ amb tallers molt pràctics sobre el Paleolític que es fan dimecres, 15 de novembre, a l’Escola de La Riba i que es complementarà amb una visita guiada a l’exposició. L’objectiu és que els alumnes adquireixin major consciència sobre la nostra espècie i puguin tenir més capacitat de contribuir a la nostra evolució social. En cadascuna de les sessions es tracta un període cronològic, en aquest cas, el Paleolític. Aquesta és l'etapa més antiga de l'ésser humà i en ella es produeixen canvis importants en la seva forma física i en la seva cultura. Algunes fites crucials i que es tracten al taller són el bipedisme (caminar de peu sobre les dues cames), la creació d'eines de pedra, el descobriment del foc, la comunicació parlada, l'autoconsciència i l'inici de l'art. Tot això succeeix en una cronologia que abasta des de fa 10 milions d’anys fins fa 10.000 anys. Durant les sessions, els assistents poden tocar reproduccions de cranis humans i d'animals, així com instruments de pedra i objectes d'art prehistòric.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: