Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona inicia diverses rutes per descobrir les històries amagades de la ciutat

Les visites, destinades al públic local, seran un diumenge al mes fins al 8 d’abril

Les rutes programades tindran un preu simbòlic de tres euros Les rutes programades tindran un preu simbòlic de tres euros ALBENCH FOTÒGRAFS
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Novembre 2017 12:28

El Museu d’Història de Tarragona engega un nou cicle de visites guiades amb el nom ‘Històries Amagades de Tarragona’ que tindran lloc un diumenge al mes fins el 8 d’abril. La tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat el doble objectiu d’aquesta iniciativa que “busca que els tarragonins estiguin orgullosos del patrimoni de la ciutat i alhora donar a conèixer aspectes poc coneguts”. Per tant, “no es tracta d’un producte turístic ni educatiu; sinó d’un producte de difusió cultural pels nostres ciutadans”, ha apuntat Floria.

Les visites, a càrrec de diferents especialistes, inclouran diverses temàtiques i es tractarà d’un recorregut de dues hores que començarà a les 11h amb un grup màxim de 24 persones “perquè hi hagi una relació directa amb els assistents”, ha destacat la tinent d’alcalde de Patrimoni. El tret de sortida, doncs, serà el proper 12 de novembre i porta per títol ‘Un passeig per la Tarragona medieval: espais de poder i conflicte’ a càrrec d’Esther Lozano i Marta Serrano de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

La propera ruta tindrà lloc el 17 de desembre on es seguiran els passos de Dalí en la seva visita a Tarragona, a càrrec de José Carlos Suárez. El 14 de gener serà el torn de la muralla de Tarragona explicada per l’investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Jordi López. El 18 de febrer es parlarà del Port i del comerç al barri de la Marina sota les explicacions de Mercè Toldrà. El sarcòfag d’Hipòlit es redescobrirà l’11 de març amb l’ajuda deL tècnic del Museu d'Història, Jordi Abelló, qui ja ha avançat que “finalitzarà amb una intervenció artística que serà com una performance”. El 8 d’abril, Lluís Balart, tractarà l’estàtua d’August sota el paradigma del regal de la Itàlia feixista a l’Espanya republicana. La cloenda tindrà lloc el 13 de maig, a la Casa Castellarnau on la Maite Blay reflexionarà sobre les pintures que es troben al sostre de la sala de la planta noble.

Des de l’organització, però, s’ha avançat que es vol donar continuïtat a aquesta iniciativa i, per tant, el cicle s’allargarà durant tot l’any per tal de donar a conèixer el ric patrimoni històric tarragoní.

Entrades

Les entrades es poden adquirir a través del web o trenta minuts abans d’iniciar la ruta a un preu de tres euros: “Hem volgut posar un preu simbòlic per donar cert valor”, ha matisat Floria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: