Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp es prepara per la Castanyada i Tots Sants

Al territori s'organitzen activitats tan variades com rutes enigmàtiques, concerts i passatges del terror

La nova proposta de Tarragona, Tarrorífic, permetrà conèixer els espais més enigmàtics de la ciutat La nova proposta de Tarragona, Tarrorífic, permetrà conèixer els espais més enigmàtics de la ciutat Manel R. Granell
Cultura Marina Martínez
Dilluns, 30 Octubre 2017 17:59

Un any més arriba la tradicional festa de la Castanyada, les celebracions al voltant de la festa anglosaxona de Halloween i la festivitat de Tots Sants. Per això, diversos municipis del Camp de Tarragona han preparat activitats adreçades a tot tipus de públic.

Tarragona presenta el ‘Tarrorífic’

Tarragona, acollirà per primer any, la proposta turístico i cultural ‘Tarrorífic’ on es proposarà reviure la història, les llegendes i les tradicions de la Tarragona més enigmàtica. La iniciativa presentarà el 31 d’octubre i el 3, 4 i 5 de novembre les diverses llegendes de la ciutat i, a més, el 10 i 11 de novembre arribarà el torn de Dràcula. Ambdues activitats estaran obertes a la ciutadania i tenen un preu d’entre 10 i 15 euros. L’Espai Jove Kesse es transformarà en un psiquiàtric maleït el proper 31 d’octubre a les 20h. L’activitat gratuïta, organitzada per 38 joves, estarà dirigida a joves de més de 12 anys i es farà per torns de vint minuts. Paral·lelament, Tarragona ja ofereix, fins el 2 de novembre, la tradicional venda de castanyes pels seus carrers que, enguany, compta amb 19 parades i també amb 12 punts de venda de flors amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

La Cursa d’Altafulla bat records

De caire més esportiu, el Tarragonès també acull –concretament a Altafulla- la Cursa de Tardor 1 de novembre de 10 quilòmetres. Aquesta edició ha arribat al record de 290 participants que comptarà amb una prova puntuable per a la Lliga Trail TgnNord i, a més, per cada inscripció es donarà un euros a l’Associació ANiNATH, de nens i nenes amb transplantament hepàtic. Els participants gaudiran d’un recorregut pels indrets més bonics que ofereixen els voltants d’Altafulla com la Pujada de l’Ermita de Sant Antoni.

Trenet turístic gratuït a Salou

Pel que fa a la capital de la Costa Daurada, Salou, en el marc de la Festa Major del 30 d’octubre, s’esperen un conjunt d’activitats relacionades amb Halloween. Aquest dimarts, 31 d’octubre, es projectarà la pel·lícula ‘Los Boxtrolls’ (17h) on tots aquells nens que vulguin anar disfressats rebran caramels i, posteriorment, es durà a terme la desfilada de zombie acompanyats de la xaranga. Per finalitzar la nit, el Teatre Auditori de Salou comptarà amb l’actuació gratuïta d’un dels millors mags de la ment, en Toni Bright. A més, el municipi posarà al servei de la ciutadania el trenet turístic pel dia de Tots Sants per a poder acostar a aquells que ho desitgin a les instal·lacions del cementiri municipal. El servei estarà disponible des de les nou del matí fins a les dues del migdia amb sortida des de la plaça 11 de setembre.

Ofrena floral, Nou Columbari i any Frias a Reus

Pel que fa al Baix Camp, Reus comptarà amb la tradicional ofrena floral que retrà homenatge, acompanyat d’una formació de música clàssica, a totes les persones que s’han enterrat al cementiri general de la ciutat. A banda, des de fa pocs dies, el cementiri ja compta amb dos espais nous com la Font de les Cendres –on es poden espargir les cendres dels difunts- i un nou Columbari ubicat al seu voltant. Alhora, aquestes dates coincideixen amb l’any Frias. Per això, es gaudirà d’una exposició fotogràfica per recordar i donfre la vida i l’obra del doctor Alexandre Frias i Roig qui va convertir Reus, al segle XX, en la ciutat de l’estat espanyol amb menys mortalitat infantil.

Contes de terror a Cambrils

A Cambrils, el dimarts a partir de tres quarts de vuit de la tarda, a la Biblioteca municipal, Montse Parra i La Tequeta narraran contes de por –destinat a nens a partir de 10 anys- per celebrar Halloween sota el nom ‘La casa dels horrors’.

Música per la castanyada i Tots Sants a Valls

A l’Alt Camp, Valls torna amb una nova edició de la castanyada jove. Amb la nova ubicació, a l’aparcament del Barri Antic, la nit estarà amenitzada pel discjòquei de Flaix FM, Marsal Ventura, en Jordi Veliz, i G-Monty, Dj resident al Flash Back Salou. A més, durant el matí de l’1 de novembre, entre les 11h i les 14h, hi haurà música d’acompanyament a l’interior del cementiri municipal a càrrec de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

Nova festa de la castanyada a Alcover

Alcover enguany es suma a les celebracions i presenta la nova festa de la castanyada amb teatre, tallers, concurs de panellets i un sopar amb ball. El tret de sortida serà aquest dimarts a les 19h amb una cercavila teatralitzada pels carrers de la vila. Més tard es realitzarà un taller de danses tradicionals i es donarà pas al sopar castanyer. Després del sopar, serà el torn del ball folk del panellet i es comptarà amb degustacions i el concurs de panellets.

Montblanc s’espera al proper cap de setmana

Alguns municipis han reservat els seus actes pel proper cap de setmana. És el cas de Montblanc, a la Conca de Barberà, on es preveu comptar amb un passatge del terror ‘Arcanum’ els dies 10 i 11 de novembre a l’antiga església de Sant Francesc. Aquest any hi haurà passes teatrals de les 20h a les 22h i passes d’horror de les 23h a les 2h.

L’Ebre “més zombie”

A l'Ebre, des dels darrers anys cada cop s'opta més per "barrejar" les celebracions de la Castanyada i del Halloween. Així, la 'Castaween' omplirà de castanyes, panellets i carbasses el nucli antic de Tortosa. A partir de les cinc de la tarda, coincidint amb la sortida d'escola, xocolatada, gimcana, pintacares i concurs de disfresses.

A Amposta, les activitats del cap de setmana -tallers de carbasses, panellets i altres activitats familiars- prenen aquest dimarts un punt més terrorífic. Al punt de la mitjanit, hi haurà la Zoombie Nation 5.0, amb maquillatge i decoració zoombie i degustació del xarrup de cervell de zoombie. I la Ràpita organitza la segona edició del festival Halloween.

Vila-seca amplia el seu cementiri

El cementiri municipal de Vila-seca, coincidint amb el seu 125è aniversari, compta amb tot un seguit d’obres pressupostades en 450.000 euros. De fet, en aquesta primera fase s’ha rehabilitat el cos principal del cementiri, s’han adequat els paviments i l’accessibilitat del recinte, s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han renovat les xarxes de sanejament i de la resta d’instal·lacions, s’han rehabilitat les parets i sostres de nínxols i s’ha adequat l’accés del tanatori municipal. A més, l’Ajuntament de Vila-seca també ha construït nous nínxols –un total de 84- a la part posterior del recinte, s’ha instal·lat una font i s’ha fet una vorera del nou espai.

A la inauguració podrà assistir tothom qui estigui interessat i tindrà lloc el proper 1 de novembre a les 13h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: