Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els vimbodinencs Teresa Duch, Alfons Alsamora i Enric Alfonso, entre els escriptors del manifest a favor del referèndum

Els 670 autors i autores que s’han adherit al text demanen que es pugui votar l’1 d’octubre i critiquen la resposta "supremacista" de l’Estat

L'escriptor i periodista Enric Alfonso, ha estat un dels autors vimbodinencs signants del manifest L'escriptor i periodista Enric Alfonso, ha estat un dels autors vimbodinencs signants del manifest CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Setembre 2017 09:08

Els escriptors vimbodinencs Teresa Duch, Alfons Alsamora i Enric Alfonso formen part del grup de 650 autors catalans que han signat un manifest públic a favor del referèndum de l’1 d’octubre i contra la resposta de l’Estat espanyol, que qualifiquen d’"hiperbòlica, entotsolada, d'un hiperlegalisme histriònic i d'un supremacisme arnat".

Entre els signants que ja s’hi han adherit s'hi troben Jaume Cabré, Josep Vallverdú, Ferran Torrent, Jordi Cabré, Sílvia Soler, Màrius Serra, Albert Sánchez Piñol, Olga Xirinacs, Marta Rojals, Maria Carme Roca, Maria Mercè Roca, Maria-Antònia Oliver, Bel Olid, Quim Monzó, Isabel-Clara Simó, Joan-Lluís Lluís, Pilar Rahola, Agustí Pons, Maria de la Pau Janer, Gabriel Janer Manila, Enric Calpena, Feliu Formosa, Jair Domínguez, Miquel Desclot, Martí Gironell, Toni Orensanz, Jordi Coca, Joan Daniel Bezsonoff, Lluís-Anton Baulenas, Sebastià Alzamora, Patrícia Gabancho o Sam Abrams, entre d'altres.

El grup d’escriptors i d’escriptores afirma en el manifest que «no podem acceptar que s'escorcollin impremtes i mitjans de comunicació, que es prohibeixin actes públics, que s'intimidi els qui treballen perquè tots els ciutadans puguem decidir el nostre futur col·lectiu. Per això cridem a participar en el referèndum del pròxim diumenge 1 d'octubre. Que cadascú voti el que vulgui. Però que no hi falti».

Els signants del manifest afegeixen que "el que hi ha en joc no és només el futur del país. Ens hi juguem també la llibertat d'expressió, la dignitat de ser ciutadans de ple dret".

Teresa Duch (1956) és autora de les novel·les ‘El silenci de Vallbona’ i ‘Les Cadenes subtils’, a més del llibre de relats ‘Viatges insòlits de viatgers abrandats’. Ha guanyat diversos premis literaris i col·labora en diferents publicacions periòdiques del Camp de Tarragona. Forma part del col·lectiu mots.en.cru, amb el que ha dut a terme diversos projectes literaris.

Pel que fa a Alfons Alsamora (1960), és autor de la monografia ‘Vimbodí’, coautor de la ‘Història de Vimbodí i Poblet’, i autor de poemes, auques, himnes i altres textos literaris. També ha estat coordinador del butlletí ‘Vimbodí’ i d’altres publicacions, i actualment continua la seva tasca de cronista i dinamitzador cultural del municipi.

I quant a Enric Alfonso (1969), ha publicat diferents reculls de contes i d’articles periodístics, la novel·la ‘La guerra no era cap joc’ –sobre el soldat de la Lleva del Biberó Màxim Calvo– i els llibres de gastronomia i territori ‘Cambrils’ i ‘Berguedà’, entre d’altres. Ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals el Tinet de narrativa curta dels premis Ciutat de Tarragona, o el premi de poesia Mossèn Ramon Muntanyola.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: