Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Espluga de Francolí acull una mostra didàctica sobre com era la vida dels neandertals

Es pot veure al Parc de les Coves Prehistòriques fins al 30 de setembre, de 10.30 h a 13.30 h i de 16 a 18h, de dimarts a diumenge

La base de l'exposició són cartells didàctics amb la informació bàsica sobre els neandertals, com les eines que elaboraven o la seva alimentació La base de l'exposició són cartells didàctics amb la informació bàsica sobre els neandertals, com les eines que elaboraven o la seva alimentació LLUIS BATISTA / IPHES
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 10 Setembre 2017 18:29

El Parc de les Coves Prehistòriques de l’Espluga deFrancolí acull fins al 30 de setembre la mostra 'Neanderlife. Moments de la Vida Neandertal', coproduïda per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). L’horari d’obertura al públic és de 10.30 h a 13.30 h i de 16 a 18 h, de dimarts a diumenge.

Després d’haver estat a altres localitats com Moià i Girona, ara arriba a la Conca de Barberà en el marc del Programa 'Exposicions itinerants', que la Diputació deTarragona posa a disposició dels ajuntaments amb l'objectiu de fomentar el dinamisme cultural i fer arribar aquest tipus d’oferta cultural arreu de la demarcació.

A través de grans pòsters es realitza un recorregut amè i didàctic per les característiques més significatives de la vida de les poblacions neandertals de fa milers d’anys. D’aquesta manera es permet aprofundir en el coneixement d’aquesta espècie extinta, qui i com eren, com transformaven l’entorn, com i de què s’alimentaven, com i amb què construïen les seves eines, on vivien, etc. Tot això se sap a través del coneixement obtingut amb l’estudi de les excavacions arqueològiques realitzades en diversos indrets.

Aquesta exposició s'ha produït conjuntament entre l’IPHES, l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (UdG) i la Facultad de Filosofia y Letras de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM). Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al finançament del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad (MINECO) i s’ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Dirección General de Patrimonio Histórico de la Comunidad de Madrid i la Consejería de Educación, Cultura y Deporte del Gobierno de Cantabria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: