Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un llibre recull els noms de lloc i de persona de Santa Oliva

El volum recull el treball del reusenc Joan Latorre i de 23 anys de recerca

L'autor del llibre, Joan Latorre L'autor del llibre, Joan Latorre CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Setembre 2017 12:48

En el marc dels actes de la darrera Festa Major de Santa Oliva, s'ha presentat el llibre 'Els noms de lloc i de persona de Santa Oliva', del reusenc Joan Latorre i Solé. Una proposta que és el fruit del treball de 23 anys de recerca en arxius públics i privats, de consulta directe amb la gent del poble i de repassar molts llibres i publicacions de temàtica relacionada amb l'onomàstica. Una feina "d'anar lligant caps aquí i allà" -com diu el seu autor-, per esbrinar el perquè de tot plegat fins arribart a un seguit de propostes concretes plasmades en un llibre de cara i ulls.

Santa Oliva és juntament amb Albinyana l'únic poble del Baix Penedès que gaudeix d'un treball d'aquestes característiques. Una mena de diccionari de topònims i antropònims que recull més de 2.500 entrades del municipi que, des de principi del segle IX fins l'actualitat -amb inclusió de paraules com l'AVE que passa per la localitat-, aprofitant tant fonts escrites com orals. El llibre també es complementa amb una sèrie de mapes que serveixen per situar cada topònim al seu lloc. 

Joan Latorre, autor del llibre, és un reusenc que, per motius professionals, es va instal·lar a Santa Oliva on es va dedicar a estudiar la història del municipi des de diferents àmbits. Aquesta no és la primera publicació d'aquest estudiós sobre la localitat i es preveu que tampoc serà l'última perquè està treballant en noves propostes. 

Aquesta és una gran obra editada per l'Institut d'Estudis Penedesencs que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Oliva, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Un treball rigorós i exhaustiu per un poble amb  les característiques demogràfiques i de superfície de Santa Oliva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: