Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival Terrània obre amb quatre exposicions

Es podran veure a Montblanc i a Tarragona durant el mes de setembre, abans de la celebració del festival

El festival Terrània s'inaugurarà el 30 de setembre a Montblanc El festival Terrània s'inaugurarà el 30 de setembre a Montblanc ARXIU/ EL PUNT AVUI
Cultura El Punt Avui
Dimecres, 30 Agost 2017 08:23

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, donarà aquest cap de setmana el tret de sortida a la quinzena edició amb l’estrena de quatre exposicions commemoratives. Tres es podran veure durant tot aquest setembre a Montblanc i una altra a Tarragona.

Els tres muntatges de Montblanc s’inauguraran aquest divendres. A les 19h, obrirà una petita exposició a l’Espai Turisme, el racó d’exposicions de la nova oficina de turisme de Montblanc. Fins a l’1 d’octubre s’hi podran veure obres de ceràmica de cinc artistes de la Conca de Barberà: Montse Aiguadé i Natàlia Ferré, de Montblanc; Núria Albà i Lluís Soler, de Senan, i Jordi Català, de Solivella. Mitja hora més tard, a la Sala Sant Miquel, obrirà '15x9: 15 anys de Terrània' a través de nou ceramistes de la Conca de Barberà, una exposició que servirà per repassar la història del festival a partir de l’obra dels ceramistes de la comarca directament implicats en l’organització del festival al llarg d’aquests anys. S’hi aplegaran obres de Montse Aiguadé, Natàlia Ferré, Jaume Julià, Rebeca Muñoz, Tresa Vilà, Núria Albà, Lluís Soler, Jordi Català i Teresa Ripoll.

A les 20:30h, a l’església de l’antic hospital de Santa Magdalena, s’inaugurarà la mostra central de Terrània 2017, 'Teresa Gironès, creativitat i originalitat. Una vida dedicada a l’art i a la ceràmica'. El cartell de l’edició d’enguany del festival s’ha dedicat a la mateixa Teresa Gironès, ceramista barcelonina que va morir l’estiu passat. Serà la primera exposició retrospectiva en què es repassarà la seva obra, “per la qual cosa es convertirà en un acte de record que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l’artista”, afirmen els organitzadors.

La quarta exposició s’inaugurarà dimarts, dia 5, al pati central del Palau de la Diputació de Tarragona. Es tracta del muntatge 'Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc', que repassa la història del festival a partir d’una vintena de les peces que cada any l’Ajuntament ha anat incorporant al seu fons.

Els actes centrals del festival de ceràmica Terrània tindran lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre a la capital de la Conca de Barberà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: