Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El mercat medieval de Calafell celebra els vint anys

L’Ajuntament prepara una gran celebració amb més activitats i actes al carrer, del 31 d’agost al 3 de setembre

El mercat medieval de Calafell atrau cada any milers de visitants a la segona ciutat del Baix Penedès El mercat medieval de Calafell atrau cada any milers de visitants a la segona ciutat del Baix Penedès AJUNTAMENT DE CALAFELL
Cultura J.M. Flores/ Taempus
Dimecres, 16 Agost 2017 11:49

Calafell prepara una gran celebració per commemorar el 20è aniversari del mercat medieval, una de les festes populars més consolidades del calendari anual a la segona ciutat del Baix Penedès. Per festejar l’efemèride s’han organitzat més activitats i actes que mai, amb un programa que arrencarà el dijous 31 d’agost i es prolongarà fins diumenge 3 de setembre, i que vol promocionar, encara més, un dels productes culturals de més èxit del municipi.

Una nova empenta

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calafell, Lluïsa Lastra, ha explicat que el consistori no tan sols vol commemorar l’aniversari, sinó donar una altra empenta a un esdeveniment que mobilitza la ciutadania i atreu milers de visitants. “És una activitat que dinamitza el nucli antic, el que més ho necessita de tot el municipi”, ha admès la regidora.

El mercat d’aquest any començarà amb un sopar medieval la primera nit, el 31 d’agost. I divendres hi haurà un gran acte inaugural, amb una desfilada de personatges medievals, amb més de 25 actors i figurants. Al llarg del cap de setmana, hi haurà quatre campaments, un dels quals infantil, que ocuparan una extensió de més de 300 metres quadrats i 20 jocs medievals. També s’oferiran tallers, demostracions d’oficis de l’època i tres exposicions dedicades a estris de tortura, elements quirúrgics fets servir a l’edat mitjana, plantes usades com a anestèsics i armes de setge.

Els espectacles seran continuats durant totes les hores d’obertura i hi participaran alguns dels millors grups de recreació medieval, molts dels quals han passat per Calafell en les anteriors edicions del mercat. Els espectacles de carrer són tots gratuïts.

Espectacle principal

L’espectacle principal serà dissabte 2 de setembre, a les 22.30 hores, al castell de la Santa Creu. Les companyies Bambolea, Lobos Negros i Bocs de Biterna sumaran les seves forces per una actuació que inclourà guerrers, cavallers, bufons, faquirs, músics i acròbates. Els assistents podran degustar un tall de coca d’anís i un “beuratge màgic” fet especialment per a l’ocasió i rebran, com a record, un exemplar de la moneda commemorativa del 20è aniversari que s’ha encunyat especialment per a l’ocasió.

L’entrada per accedir al mercat medieval costa 6 euros i es pot comprar anticipadament a les taquilles del castell en els horaris d’obertura del monument.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: