Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’epistolari digital d’Àngel Guimerà

Més de 1.000 documents formen part de l’epistolari de l’autor

La casa museu Àngel Guimerà del Vendrell mostra l'espai on va créixer l'escriptor, a partir dels set anys, quan va arribar de les Canàries La casa museu Àngel Guimerà del Vendrell mostra l'espai on va créixer l'escriptor, a partir dels set anys, quan va arribar de les Canàries EL PUNT AVUI
Cultura Cati Morell / Taempus
Dilluns, 24 Juliol 2017 12:53

Després d’haver incorporat, durant el 2016, la transcripció de textos manuscrits de la col·lecció Obra Literària d’Àngel Guimerà, la Biblioteca de Catalunya ha decidit incorporar l’epistolari de l’escriptor a la iniciativa de participació oberta Transcriu-me!

Es tracta d’un paquet de 1.065 documents, que corresponen a 252 corresponsals i a un total de 3.000 imatges.

Tot i incloure una part de cartes enviades per Guimerà a amics, familiars i col·laboradors, la part més destacada del paquet quant a volum i contingut són les cartes rebudes. Són cartes originals, la majoria escrites a mà i en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià, i alguna en alemany i, fins i tot, en suec. Els corresponsals són familiars, amics, col·laboradors, actrius, actors, admiradors... que, amb diferents estils, tracten temes relatius tant a l’àmbit personal com professional.

Transcriu-me! és una iniciativa de col·laboració (crowdsourcing) impulsada per la Biblioteca de Catalunya per millorar l’accés als continguts digitals. Es tracta d’una iniciativa oberta a la participació d’altres institucions. Mitjançant aquest sistema, les biblioteques i institucions digitalitzen documents històrics manuscrits o difícils d’interpretar automàticament, i els col·laboradors els transcriuen en línia.

Les transcripcions acabades s’incorporen periòdicament a les digitalitzacions de la Memòria Digital de Catalunya; d’aquesta manera, gràcies a la participació dels amants de la literatura i la història, els documents es poden cercar per qualsevol paraula del text, fet que millora els resultats de les cerques al portal, facilita el descobriment dels documents i contribueix a donar a conèixer el patrimoni cultural del país.

Des de la Biblioteca de Catalunya es fa una crida als amants de l’obra d’Àngel Guimerà o a aquells que hi vulguin aprofundir, ja que el coneixement de les cartes emeses i rebudes per l’autor és també un fil conductor en la vida de l’autor.

Guimerà va ser un dels màxims exponents de la Renaixença de les lletres catalanes de final del segle XIX i va destacar tant en l’esfera literària (teatre i poesia) com en la política.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: