Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La reusenca Laura Navarro tracta el comiat en un llibre fotogràfic amb poesia lliure

'Hasta el último momento' barreja la imatge i la poesia lliure com a llenguatge, per tal d'explicar el comiat

El comiat, idea principal del primer llibre de la reusenca Laura Navarro El comiat, idea principal del primer llibre de la reusenca Laura Navarro CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Mai 2017 17:14

Tot comença amb un “saps que arribarà, saps quan i on, però tot i així no te’n fas a la idea”. I acaba amb un “la resignació s’apodera de mi i prement els punys, me’n vaig. L’únic que manté el temps viu és saber que esperar ve d’esperança”. Així és com la reusenca Laura Navarro viu el comiat, d’inici a fi, i com ho ha transmès a través del seu primer llibre, ‘Hasta el último momento (que te esperé)’, que acaba de publicar l’editorial barcelonina Ediciones Carena.

El projecte creatiu ‘Hasta el último momento’ va començar arran de l’experiència personal de Navarro. Després de viure en diverses ocasions aquest moment tan dur, on els “no-llocs” com aeroports, estacions de tren i, fins i tot, cementiris, es converteixen en escenaris dels comiats, Navarro va començar a plasmar el que sentia a través de poètiques frases i fotografies.

L’aeroport es va convertir en l’escenari principal del projecte fotogràfic, on Navarro es va adonar que no era l’única que vivia el comiat, i on va poder plasmar el d’altres persones i el seu mateix. Precisament es va decantar per la fotografia perquè li permetia fer permanent aquest moment i reconstruir-lo una i altra vegada. Per altra banda, l’escriptura va néixer quan es va adonar que tan sols podia transmetre què sentia a través de les paraules escrites. Aquest text l‘havia anat escrivint a banda, abocant tot el que el comiat li suposava, i la mescla final va acabar donant lloc al que és ‘Hasta el último momento’, una mescla de fotografia i escriptura que barreja ficció i “veritat”.

La voluntat de Navarro és materialitzar la vivència personal per poder-la traspassar a altres “perquè empatitzin i sentin, com jo he sentit, aquest moment i tot el que ve després”. El llibre es pot adquirir, entre d’altres, al Corte Inglés, a la Casa del Libro, a Amazon i a Ebay, per un preu entre els 12 i els 14 euros.

El Vídeo Book del llibre es pot veure en aquest enllaç: https://youtu.be/xB2rlwCzAGY.

La jove autora

Laura Navarro Granero va néixer a Reus l’any 1993. Ja des de ben petita empatitzava molt amb la literatura, l’escriptura, el dibuix, la pintura i en general tot el que pogués significar creativitat i imaginació. A l’edat de 10 anys tenia clar que volia estudiar Belles Arts a Barcelona, i als 18 anys va complir la seva proposta.La universitat li va permetre conèixer millor les seves eines i especialitzar-se en fotografia i vídeo.

Allà va realitzar nombrosos projectes que poden visitar-se al seu web, www.lauranavarrogranero.com, com ‘Així’ (2013), ‘Hasta el último momento’ (2014) i ‘Cuatro patas sí, dos pies no’ (2015), entre d’altres. Posteriorment es va especialitzar en fotografia publicitària i direcció d’art, i actualment treballa per al seu continu desenvolupament en el món de la fotografia, del vídeo, de l’art i de la publicitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: