Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’associació Etcètera també optarà a la gestió de l’M6 de la Tabacalera

L’entitat comparteix amb la plataforma Oppida que l’equipament ha de tenir diversos usos, més enllà de l’artístic

Etcètera va organitzar l'estiu passat el festival dedicat a la figura del cineasta Pier Paolo Pasolini Etcètera va organitzar l'estiu passat el festival dedicat a la figura del cineasta Pier Paolo Pasolini ETCÈTERA
Cultura Josep Cartanyà
Divendres, 19 Mai 2017 16:47

L’associació cultural Etcètera ha anunciat que optarà a la cessió del mòdul M6 de la Tabacalera, un cop l’Ajuntament de Tarragona enllesteixi el Pla Director d’aquest equipament i surti a concurs la seva gestió. Des d’Etcètera celebren que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, afirmés que no adjudicaria “a dit” la cessió d’aquest espai, però, amb aquest pas, volen el compliment de l’anunci de l’alcalde: “Anem a intentar, entre tots, que es compleixi la paraula de l’alcalde i, veritablement, allí s’hi faci el pla d’usos anunciat i que l’M6 es tregui a concurs públic”, afirma el president de l'entitat, Òscar Ramírez.

En relació a la demanda de la plataforma ciutadana Oppida de cedir la nau per a un centre social i cultural obert a la ciutadania, Etcètera creu que ha estat “un clar toc d’atenció per dir clar que, culturalment les coses no es fan prou bé a Tarragona”. En aquest sentit, Ramírez no descarta vies de col·laboració i entesa entre ambdós projectes: "Que quedi clar que no anem a robar l'espai a Oppida".

Més protagonisme de les entitats

L’altre objectiu d’Etcètera és que a les entitats de la ciutat se les permeti gestionar, de manera subsidiària, allò que no pot fer l’Ajuntament: “El regidor i els responsables de Cultura han de tenir més cintura i no es poden molestar quan escolten segons quines demandes”, adverteix Ramírez, que es mostra partidari de “donar a espais municipals a les entitats i apoderar-les per enriquir a la societat”.

En relació al projecte que presentaran, Etcètera ha avançat que tindrà com a eixos “la transversalitat”, ja que són partidaris que l’equipament de la Tabacalera hi hagi espai per diversitat d’usos cultuals, apart de l’artístic, i la “transhumància intel·lectual”, que proposa convertir l’M6 en un punt de referència de propostes que sorgeixin tant de la ciutat com del territori.

Etcètera va ser l’encarregada d’organitzar l’estiu passat a Tarragona i a Reus un festival dedicat al cineasta Pier Paolo Pasolini, que va reunir a més d’un miler de persones en les tretze activitats que configuraven l’esdeveniment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: