Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les catifes de Corpus guarniran els carrers de Valls

La festa del Corpus a Valls és la més antiga del Camp de Tarragona

El Corpus de Valls El Corpus de Valls CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 18 Mai 2017 17:31

El proper diumenge 18 de juny Valls celebrarà la festivitat del Corpus amb els carrers i places guarnits amb les catifes que es confeccionaran des de primera hora del matí. L'entitat Comerç de Valls i l'Ajuntament de la ciutat han organitzat el Concurs de catifes de Corpus. Gràcies al treball del teixit comercial i veïnal, les catifes de diversos materials anuncien des de bon matí el pas de la processó del vespre.

Durant les primeres hores del dia,, tindrà lloc l'elaboració de catifes artesanals per part de veïnat i de diverses entitats en l'itinerari de la processó: plaça del Blat, carrer de la Cort, Peixateria, Sant Antoni, carrer d'en Bosc, El Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa i passeig dels Caputxins, i que es podran contemplar durant tota la jornada fins la sortida de la processó a les 19h. Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina de Facebook www.facebook.com/cdevalls.

L'acte d'entrega de premis del Concurs de catifes de Corpus tindrà lloc el dimarts 27 de juny, a les 20 hores, al local de Comerç de Valls (plaça dels Alls, 7). L'entitat que agrupa el teixit comercial vallenc premiarà, d'acord amb el veredicte del jurat, la catifa amb un major mèrit artístic, la més original, així com un darrer guardó a l'esforç i al treball en equip. Completaran l'entrega tres vals per comprar als establiments de Comerç de Valls, que es sortejaran entre totes les persones que participin de la votació de les catifes el mateix dia 18 de juny. Les butlletes es podran trobar als diferents establiments.

L'origen del Corpus de Valls

La celebració del Corpus a Valls és una de les cites festives destacades de la ciutat i la més antiga del Camp de Tarragona. La primera referència documental a la processó de la festa del Corpus a Valls és de 1320, quan l'esposa d'Arnald Ferrari fa en el testament una deixa per cera per tal que es faci servir durant l'acte. En tractar-se d'una deixa testamentària, podem pensar que la celebració ja era anterior. Els colors i aromes de les catifes de flors als carrers, els tocs manuals de campanes, els domassos engalanant finestres i balcons o la processó a la tarda formen part del ritual de la festa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: