Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La sumptuositat del mobiliari romà explicat a partir de les ‘fulcra’

Amb aquest motiu, la Casa Castellarnau acull dues xerrades a l’entorn d’aquesta troballa recent

Imatge de les dues 'fulcra' trobades recentment Imatge de les dues 'fulcra' trobades recentment CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Mai 2017 17:05

La recent troballa arqueològica excepcional de dues ‘fulcra’ mostra la sumptuositat i el luxe decoratiu del mobiliari de les cases benestants del món romà i, per tant, de Tàrraco. Les ‘fulcra’ són peces de bronze que decoraven els extrems d’un llit propi dels fastuosos banquets romans. Estaven profusament decorades amb motius de gran virtuositat tècnica d’origen hel·lenístic i dionisíac, propis d’aquests tipus de celebracions. El mobiliari d’inspiració hel·lenística està àmpliament documentat en el món romà entre els segles II aC i I dC.

Per aquest motiu i coincidint amb el Festival Tàrraco Viva, la directora de l’excavació arqueològica del solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil –on es van localitzar, Judit Ciurana, explicarà aquests objectes i el què representaven. La cita tindrà lloc el dissabte, 20 de maig, a les 12h al Pati de la Casa Castellarnau –en castellà-; o el diumenge, 21 de maig, a les 12h, al mateix lloc però en català. Es necessari inscriure’s prèviament a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., al telèfon 977 242 220 o a la Casa Castellarnau.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: