Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença Tarraco Viva

Enguany, el Festival romà per excel·lència arriba amb més influència grega que mai

Una de les imatges que va deixar l'edició anterior Una de les imatges que va deixar l'edició anterior MANEL R.GRANELL - FESTIVAL TARRACO VIVA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 12 Mai 2017 11:16

A partir d’aquest diumenge, 14 de maig, i durant els propers quinze dies, Tarragona viurà una nova edició del Festival romà per excel·lència, Tarraco Viva. Així, doncs, diumenge a les 12h, a la sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori Romà, tindrà lloc una conferència inaugural de la mà dels catedràtics i professors de la universitat Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Javier Velaza i Joana Zaragoza, moderats pel director del festival, Magí Seritjol. Seguint la línia de l’any anterior, que el Festival va començar a buscar lligams amb altres civilitzacions i es va apropar al món egipci, enguany toca el torn dels grecs. Grècia i Roma van ser les dues grans cultures del món Mediterrani clàssic, que es van retro alimentar i influenciar mútuament i un dels emperadors més importants de l’imperi romà –Adrià- també va estar a cavall d’ambdues cultures.

Més de 430 actes

Entre els més de 430 actes programats, hi ha diverses novetats a destacar com són les activitats que es faran a l’entorn dels barris amb ‘Del teu barri a l’antiga Roma’, un projecte que vol donar a conèixer l’existència –ja en època romana- dels ‘vicini’ (veïns) i la seva convivència amb la urbs (la ciutat). També serà de rellevància l’acte de cloenda on es farà una reflexió a l’entorn dels ‘Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma’ que s’esdevenia al Gran Fòrum Provincial de Tàrraco, un dels espais més grans construïts mai en època romana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: