Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pianista Leonora Milà dona la seva col·lecció de discos de Pau Casals

Entre les obres cedides, hi ha una edició original en disc de pedra de 1936

Discos cedits de Pau Casals Discos cedits de Pau Casals CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Febrer 2017 10:32

La pianista i compositora Leonora Milà dona una vintena de gravacions històriques del violoncel·lista Pau Casals a la Fundació Pau Casals. Entre les obres que s’han lliurat destaca una edició original en disc de pedra de 1936 del Concert en Si bemoll Major de Boccherini, a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Londres dirigida per Ronald Landom i amb Pau Casals com a solista.

També hi ha un doble àlbum gravat entre el 1926 i 1928 al Kingsway Hall de Londres pel trio format per Casals, Thibaud i Cortotinterpretant obres de Haydn, Schubert, Beethoven, Mendelssohn i Schumann. L’acte té, també, un component emocional important, ja que el pare de Leonora Milà, Josep Milà i Casals, va ser un destacat violoncel·lista de l’orquestra fundada pel mateix Pau Casals. Josep Milà, a més, compartia el seu segon cognom amb Pau Casals, un fet que Milà recorda que “provocava nombroses bromes entre els dos, sobretot durant els assajos de l’orquestra”.

Tot i la coincidència del cognom i el fet que tots dos fossin músics i violoncel·listes, Leonora Milà assegura que no hi ha cap lligam familiar. En quant a la donació, Milà creu que els seus discos de Pau Casals “han d’estar a la Fundació, és el lloc on els pertoca per al seu correcte manteniment i, també, per a què puguin ser consultats per particulars i estudiosos”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: