Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aragonès destaca que el dictamen de l'ONU sobre els diputats catalans és "una victòria" que "reforça" l'independentisme

El president de la Generalitat creu que el cas no és comparable al de Laura Borràs, suspesa per presumpta corrupció

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una atenció als mitjans a Ginebra, coincidint amb la visita a la seu del Parlament de la ciutat suïssa El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una atenció als mitjans a Ginebra, coincidint amb la visita a la seu del Parlament de la ciutat suïssa ALBERT CADANET / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 31 Agost 2022 21:51

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat el dictamen emès aquest dimecres pel Comitè de Drets Humans de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), que apunta que l'estat espanyol va violar els drets polítics d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull per suspendre'ls com a diputats del Parlament abans de la condemna per l'1-O. Després d'una visita a la seu del Parlament de Ginebra, Aragonès ha subratllat que el posicionament de l'ONU és "una victòria moral i política" i que dona "més arguments" per avançar cap a l'amnistia i a la celebració d'un referèndum a Catalunya. "Ara la pilota està a la teulada de les institucions espanyoles perquè posin punt final a la repressió", ha assenyalat.

Segons Aragonès, el veredicte de l'ONU "ha estat clar", insistint que ha quedat demostrat que l'Estat "ha vulnerat els drets polítics de ciutadans de Catalunya". Les seves declaracions han seguit la mateixa línia de la piulada que ha fet el mateix president aquest dimecres, on ha expressat que "la repressió i la vulneració dels drets fonamentals són línies que mai s'haurien d'haver creuat". "L'arbitrarietat de la justícia espanyola deixa al descobert a ulls del món les vergonyes de l'Estat", ha afegit.

Per altra banda, el també coordinador nacional d'ERC creu que el cas dels diputats catalans no és comparable al de Laura Borràs, un paral·lelisme que alguns diputats de Junts havien fet aquest mateix dimecres. "Els diputats catalans que avui han rebut el reconeixement de l'ONU van ser perseguits per haver portat a terme l'1-O i el seu compromís amb l'autodeterminació, mentre que la investigació que s'està duent a terme respecte a la diputada Laura Borràs és per un presumpte delicte de corrupció", ha declarat.

Segons Aragonès, es tracta de dues investigacions amb orígens "diferents" i que no es poden barrejar. "Precisament per ser clars a nivell internacional en la lluita contra la repressió, s'ha de separar una qüestió de l'altra", ha defensat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: