Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vilagrà rebutja la resposta del govern espanyol al ‘Catalangate’ i avisa que el suport d’ERC al Congrés no està garantit

La consellera demana dimissions dels responsables

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, instants abans de reunir-se amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, instants abans de reunir-se amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños MARIA ASMARAT / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 24 abril 2022 19:21

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha rebutjat aquest diumenge la resposta que ha donat el govern espanyol al ‘Catalangate’ per boca del ministre Félix Bolaños i ha avisat que el suport d’ERC al Congrés no està garantit. “Aquesta visita no serveix per normalitzar les relacions ni els garanteix el suport parlamentari. Les confiances estan trencades i en aquests moments volem resultats concrets que ara no tenim”, ha advertit Vilagrà, que ha demanat dimissions dels responsables de l’espionatge. Vilagrà, que ha considerat “insuficients” les explicacions de Bolaños, també ha anunciat que no viatjarà a Madrid per participar en la reunió sobre els Jocs d’Hivern, però hi anirà la secretària general, Núria Cuenca.

"A dia d'avui ens manquen respostes", ha dit la consellera de la Presidència, que ha recalcat que la reunió "no ha anat bé". "No n'hi ha prou, de cap manera, i continuem exigint explicacions", ha defensat. En aquesta línia, ha lamentat que una setmana després de conèixer el 'Catalangate' "ningú" hagi assumit "responsabilitats polítiques" i hi hagi "moltes incògnites". Ara bé, Vilagrà ha evitat concretar a qui exigeix la dimissió.

Sobre les propostes de Bolaños, La consellera ha opinat que ni el "control intern" del CNI ni la Comissió de Secrets Oficials amb tots els grups donen "gaires garanties" perquè "sempre hi ha la possibilitat d'emparar-se en el secret oficial". En aquest sentit, ha criticat que el ministre de Presidència hagi apostat per investigar-ho tot plegat de manera interna.

La reunió d'aquest diumenge ha estat la primera des que es va destapar el cas d'espionatge a polítics independentistes. Segons han explicat a l'ACN fonts de Govern, la Generalitat ha exigit que durant la reunió els telèfons mòbils estiguessin fora de la sala i Bolaños ho ha acceptat.

Vilagrà avisa de "conseqüències greus"

Vilagrà ha avisat al govern de l'Estat que, "si no es mou", hi haurà "conseqüències greus". La titular de Presidència ha anunciat que a escala parlamentària, el govern espanyol no té garantit el suport d'ERC. Ara bé, ha evitat concretat si això pot afectar a la votació del decret llei anticrisi del pròxim dijous -entre altres- o al conjunt de la legislatura.

Sobre la taula de diàleg, Vilagrà ha assegurat que "mai ha estat una qüestió fàcil". "Costa arribar a acords", ha valorat. La consellera ha dit que fins que no hi hagi "acords substancials" no es convocarà la taula, però també ha avisat: "fins que això no s'esclareixi, no podem negociar amb qui ens ha espiat".

Relacions entre socis de Govern

Després que es fes pública la trobada entre Vilagrà i Bolaños, la part de JxCat del Govern va avisar que mantindrien congelades les relacions si la Moncloa no anunciava l'obertura d'una investigació sobre l'espionatge. Per la seva banda, Vilagrà ha detallat que els consellers d'ERC no han rebut "personalment cap queixa directa" dels seus socis i ha aclarit que l'objectiu de la trobada amb el ministre era que el govern de l'Estat es pogués explicar. "JxCat demanava una comissió d'investigació. Potser estaran satisfets amb les respostes del ministre Bolaños", ha dit Vilagrà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: