Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alsina assegura que la UE ha de forçar una investigació sobre el 'Catalangate' per depurar responsabilitats

La consellera d'Acció Exterior considera que aquest rendiment de comptes servirà per reivindicar els valors d'Europa

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, i el ministre d'Alta Àustria d'Internacional, Negocis, Esport i Turisme, Markus Atchtleiner, a la seu de l'executiu La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, i el ministre d'Alta Àustria d'Internacional, Negocis, Esport i Turisme, Markus Atchtleiner, a la seu de l'executiu ALBERT SEGURA / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 21 abril 2022 00:24

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, reclama a la Unió Europea (UE) que es posicioni davant del cas d'espionatge a polítics i activistes catalans i forci una investigació "fins les últimes conseqüències". "La UE té una oportunitat per reivindicar els seus valors fent un seguiment estricte del que ha passat i facilitant un rendiment de comptes", ha assenyalat en declaracions a l'ACN. Alsina ho ha dit des de Viena, on aquest dimecres s'ha reunit amb representants de l'ajuntament i de mitjans de comunicació del país. Posteriorment s'ha traslladat a la ciutat de Linz, on s'ha reunit amb el govern de l'Alta Àustria per desenvolupar projectes conjunts amb Catalunya centrats en la digitalització i la innovació.

La consellera ha destacat que el 'Catalangate' té una afectació que supera els límits territorials d'Espanya, donat que implica cinc estats membres i cinc diputats del Parlament Europeu. "La UE no pot no posicionar-se, ha de forçar una investigació fins les últimes conseqüències, és un escàndol sense precedents i una vulneració de drets fonamentals que en cap cas es pot quedar sense investigar", ha assenyalat.

Un afer que, diu, "va més enllà de la reivindicació legítima i democràtica de la possibilitat de votar la independència de Catalunya", sinó de defensar els "drets i valors fonamentals de la UE". És per aquest motiu que també exigeix a l'Estat espanyol a moure fitxa: "Si el govern d'Espanya diu que no està assabentat del que ha passat, es tracta d'obrir una comissió d'investigació per esclarir els fets i emprendre les conseqüències polítiques i legals".

Projectes comuns

Alsina també s'ha desplaçat en tren fins la ciutat de Linz, on s'ha reunit amb el ministre d'Alta Àustria d'Internacional, Negocis, Esport i Turisme, Markus Achtleitner. En la trobada s'ha acordat crear un grup de treball mixt Catalunya-Alta Àustria amb l'objectiu de firmar un memoràndum de col·laboració en matèria de digitalització, innovació i teixit productiu.

Se segueix, així, el camí que ha obert en els darrers mesos la Delegació del Govern a l'Europa Central, amb uns primers contactes amb la regió més rica d'Àustria. "Es tracta de materialitzar projectes prioritaris i veure com els connectem amb el món universitari i àrees d'interès compartit, identificant les prioritats dels dos governs", ha assenyalat Alsina.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: