Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Interior deixarà d'aplicar la llei mordassa i de multar emparant-se en sentències europees

Les sancions que encara estiguin en període d'al·legacions es podran tirar enrere

Imatge de l'arribada de centenars de persones de la manifestació feminista a la plaça Major de Manresa Imatge de l'arribada de centenars de persones de la manifestació feminista a la plaça Major de Manresa LAURA BUSQUETS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 15 Febrer 2022 00:38

El Departament d'Interior deixarà d'aplicar la llei mordassa emparant-se en sentències europees i del Constitucional. El conseller d'Inteiror, Joan Ignasi Elena, ha explicat a Catalunya Ràdio que d'aquesta manera es deixarà de multar aquelles persones que es manifesten "pacíficament", així com a periodistes o fotoperiodistes. Elena ha defensat que s'han estudiat les opcions jurídicament i que, aplicant aquests criteris, el que es farà és "ponderar" els drets, com el de llibertat d'expressió o de manifestació. Per Elena "no té sentit" que algú rebi una sanció per mobilitzar-se "pacíficament". Els agents continuaran aixecant acta si hi ha incidents. Les sancions ja imposades que estiguin en període d'al·legacions es podran tirar enrere.

D'aquesta manera, se separà orgànicament el procés de denúncia del d'instrucció dels expedients, per tal que tinguin una dependència orgànica diferenciada. En concret, la instrucció dels expedients passarà a dependre de la Direcció General d'Administració de la Seguretat.

D'altra banda, Interior i els Mossos treballen en l'actualització del conveni amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per a l'ús dels elements visuals identificatius per a periodistes. La setmana passada es va produir una nova reunió amb el Col·legi i el Sindicat de la Imatge – UPIFC amb la participació del comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, la intendenta Rosca Bosch i el secretari general d'Interior, Oriol Amorós.

Aquestes trobades busquen també reforçar la necessària col·laboració entre la policia i els professionals de la comunicació, segons ha informat Interior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: