Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Comissió Delegada per a la Covid-19 acorda retirar les mascaretes als patis dels centres educatius

El Govern sosté que la retirada en interiors "no serà immediata" i "difícilment" es farà en les pròximes setmanes

Imatge d'una animadora voluntària ajudant una nena a fer els deures a l'Escola Popular Balàfia Imatge d'una animadora voluntària ajudant una nena a fer els deures a l'Escola Popular Balàfia LAURA CORTÉS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 08 Febrer 2022 23:01

La Comissió Delegada per a la Covid-19 ha acordat aquest dimarts la retirada de la mascareta als patis dels centres educatius, segons han informat a l'ACN fonts del Govern. La decisió va en consonància amb l'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta al carrer aprovada pel govern espanyol, que es farà efectiva a partir d'aquest dijous. Quan es va prendre la mateixa decisió al juny del 2021, però, la mesura es va mantenir als patis escolars. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va demanar dilluns poder treure les mascaretes als centres escolars com més aviat millor, tot i que va insistir que era una decisió sanitària.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'una decisió que va en sintonia amb el descens dels indicadors de la pandèmia, així com la millora de la situació epidemiològica a Catalunya. També ha subratllat que "no hi ha lletra petita" en la decisió i que les particularitats "s'equiparen a la resta de la població". Per exemple, si els infants surten a fer una excursió al parc tampoc n'hauran de fer ús, ja que aquest dijous mateix la restricció ja decaurà en termes generals als exteriors.

Pel que fa a la retirada de les mascaretes en interiors, però, ha especificat que encara s'haurà d'esperar una mica més i que la seva retirada "no serà immediata" i "difícilment" es farà en les pròximes setmanes. "No estem en un punt de la pandèmia que ho permeti, seguirem treballant en un calendari adaptatiu", ha subratllat.

En aquest sentit, ha reiterat que la voluntat de l'executiu és que es faci "tan aviat com sigui possible", tot i que ha insistit que les dades i el context seran els que marquin la data. "No tenim un horitzó concret, però el desig és que es puguin retirar", ha dit.

D'altra banda, Plaja ha afegit que avui portaran la proposta d'eliminació de les quarantenes a la comissió de salut pública, amb l'objectiu que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius en covid no s'hagin de quedar a casa i puguin assistir a les classes presencialment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: