Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El TSJC avala el toc de queda i la limitació de les trobades socials a 10 persones

Accepta també l'aforament del 70% en actes religiosos i mantenir el passi covid en restauració i gimnasos

Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra a la T-11, a Tarragona, minuts després d'entrar en vigor el toc de queda Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra a la T-11, a Tarragona, minuts després d'entrar en vigor el toc de queda ELOI TOST / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 24 Desembre 2021 08:12

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí i la limitació de les trobades socials a 10 persones, com havia plantejat el Govern per aturar la sisena onada de la covid. També ha donat el vistiplau a reduir l'aforament dels actes religiosos i les cerimònies civils al 70% i a mantenir l'ús del passaport covid en restauració i gimnasos. Segons la previsió del Govern, el toc de queda s'aplicarà a partir d'aquesta passada mitjanit en aquells municipis de més de 10.000 habitants amb incidències superiors als 250 casos per cada 100.000 habitants. La fiscalia s'havia oposat a aquestes restriccions en considerar que no estaven prou justificades.

El Govern va anunciar el passat dilluns un conjunt de restriccions per aturar l'increment de casos de covid. Entre aquestes, el toc de queda, la limitació de les trobades socials, l'aforament dels actes religiosos i l'ús del passaport covid requerien l'aval judicial.

La sala apunta que l'informe remès per l'Agència de Salut Pública posa de manifest que la incidència del virus continua en "augment notable" i que Catalunya es troba en fase d'alerta 4, d'un màxim de quatre. Afegeix que l'ocupació als hospitals de pacients covi-19 també creix i diu que cal tenir en compte també l'extensió de la variant òmicron. El tribunal afirma que no pot obviar aquesta situació i, en concret, les alertes dels experts sobre que el creixement exponencial de la variant poden portar al col·lapse dels serveis assistencials a principis del 2022.

El tribunal considera que les mesures proposades pel Govern "compleixen favorablement" el triple judici per tal que siguin proporcionals: que la mesura sigui apta per a la finalitat, que sigui necessària en el sentit que no existeixi una més moderada que permeti assolir l'objectiu i que sigui ponderada o equilibrada, en tant que proporcioni més beneficis per l'interès general que perjudicis.

Així, defensa que les quatre mesures avalades són idònies per aturar la pujada de casos, especialment tenint en compte el context del Nadal, on augmenten les interaccions socials. També les veu necessàries donada la incidència del virus i els efectes de la variant òmicron. Per últim, assegura que són proporcionals tenint en compte la "reduïda" restricció de drets que suposen i la protecció dels bens jurídics com són la salut individual i col·lectiva i la vida.

Tot i l'aval general, no autoritza dos incisos concrets pel que fa a les trobades socials i l'aforament dels actes religiosos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: