Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vilalta adverteix que les quotes a la llei de l'audiovisual seran una condició "necessària però no suficient"

La portaveu d'ERC garanteix que hi haurà percentatges en la producció, el doblatge i la subtitulació

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa a la seu dels republicans La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa a la seu dels republicans BERNAT VILARÓ
Catalunya ACN
Diumenge, 31 Octubre 2021 00:27

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha garantit que la Llei de l'audiovisual inclourà percentatges per blindar el català en la producció, el doblatge i la subtitulació. "És el que vam acordar i és el que s'haurà de fer efectiu", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1. Tot i que ha evitat concretar la quota –que assegura que és una "qüestió tècnica- ha celebrat que després de setmanes de "negatives" i menysteniment de la llengua s'hagi aconseguit un "compromís" per part del PSOE. Vilalta, però, també ha advertit que el blindatge del català a la llei de l'audiovisual és una "condició necessària però no suficient" pel seu sí als pressupostos i que amb el pas d'aquest divendres només "s'ha obert la porta a la negociació".

"Nosaltres ens hem compromès a no bloquejar aquest debat i, per tant, poder negociar els comptes a partir d'ara", ha continuat la portaveu d'ERC, que ha volgut recordar que han "passat de fa uns dies o setmanes de no voler parlar-ne a tenir un acord firmat que diu que es garantiran els percentatges de producció, doblatge i subtitulació en llengua catalana", ha afirmat a RAC 1.

Tot i aquest acord sobre la Llei de l'audiovisual, Vilalta ha afirmat que encara no és suficient pel sí d'ERC als pressupostos de l'Estat. "Això s'haurà de complir. Serà necessari, però és evident que no serà suficient per un vot favorable d'ERC als pressupostos. Hi ha tot de carpetes pendents que s'haurà de negociar i ara és el moment", ha dit la portaveu republicana.

Així, situa els traspassos pendents, qüestions més de l’àmbit social o econòmic o la garantia de més inversions executades a Catalunya com a prioritat en els comptes. També ha afirmat que no exclouen Junts per Catalunya de la negociació perquè el tema "genera un gran consens".

Amb tot, ha reconegut que tenen "molts motius i precedents" per no fiar-se d'allò al qual es compromet el govern de l'Estat, però afirma que s'explicita que serà "un percentatge" i diu també que "la llei es farà amb ERC". "Si no hi ha quotes, no s'aprovarà la llei", garanteix, perquè han acordat aprovar-la conjuntament. Alhora, recorda que la nova normativa és "imprescindible" perquè ve d'una transposició d'Europa. "No hi haurà alternatives per aprovar la llei. Això ens dona tota la capacitat de decisió", ha declarat.

Vilalta també ha posat en valor qüestions vinculades a l'acord, que també inclourà que TV3 pugui beneficiar-se de noves fonts de finançament o de fons reservats perquè la televisió pública "pugui ser motor de producció audiovisual en català".

Des d'ERC també s'ha negat que s'estigui plantejant un intercanvi de vots al Congrés i al Parlament amb el PSC pel suport als pressupostos. "Ho descartem absolutament. Aquí la prioritat i l'única aposta és aprovar-los amb la CUP", ha precisat. En aquest sentit, reconeix que estan "més lluny" del que voldrien, però que per ells "no quedarà". "S'està treballant a fons", ha precisat.

"No som els del no a tot, que és molt còmode. Hem vingut a mullar-nos i a aconseguir el màxim de qüestions pels interessos de Catalunya i afavorir la ciutadania del nostre país", ha sentenciat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: