Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Boye diu que Puigdemont pot trigar 72 hores a passar a disposició judicial: "Ens ho hem de prendre amb calma"

Comín lamenta que Itàlia s'ha vist "arrossegada" i ara té "un pres polític"

L'eurodiputat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu L'eurodiputat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu MARIA CASTANYER / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 24 Setembre 2021 12:51

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat l'expresident Carles Puigdemont pot trigar 72 hores a passar a disposició judicial a Sardenya. "Ens ho hem de prendre amb calma", ha dit en una roda de premsa des de Brussel·les. Segons Boye, la compareixença podria ser aquest divendres, dissabte o el dilluns. Tot i això, ha afirmat que Puigdemont "està molt tranquil". Per la seva banda, l'eurodiputat de Junts Toni Comín ha lamentat que Itàlia s'hagi vist "arrossegada" i diu que ara té "un pres polític". "És una detenció il·legal", ha denunciat repetidament, tot i opinar que el govern italià "no té gens d'interès" a facilitar la detenció de Puigdemont.

"Algú ha sobremotivat als policies de Sardenya", ha dit Boye, preguntat sobre per què se l'ha detingut a Itàlia i no a França.

Segons Boye, un cop Puigdemont comparegui, el jutge haurà de decidir primer sobre la detenció i després si inicia el procediment d'extradició. En paral·lel, preveuen presentar aquest mateix divendres una nova petició de mesures cautelars al Tribunal General de la Unió Europea per tal que Puigdemont pugui recuperar la seva immunitat europarlamentària.

Boye ha remarcat que Puigdemont va anar a Sardenya "com a eurodiputat". "Hi ha un problema d'immunitat", ha avisat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: