Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fecasarm, "descontenta" després de la reunió amb Salut: "No hi ha data per reobrir l'oci nocturn"

Joaquim Boadas lamenta que no hi ha "cap resposta ni idea clara" i confia en els recursos al TSJC

Imatge d'una cambrera de la discoteca Totem de Tarragona netejant la barra davant dos clients Imatge d'una cambrera de la discoteca Totem de Tarragona netejant la barra davant dos clients ELOI TOST / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 06 Setembre 2021 21:29

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha expressat aquest dilluns la seva decepció després de reunir-se amb els responsables del Departament de Salut. "Sortim molt descontents de la reunió amb el conseller Argimon. Ens ha deixat clar que no hi ha cap data prevista de reobertura de l'oci nocturn i tampoc s'ha volgut pronunciar sobre un allargament de l'horari de les activitats d'oci a l'aire lliure", ha lamentat Boadas, que ha titllat de "molt ineficient" la trobada amb Salut. "Cap resposta de com es pot reobrir el sector ni idea clara de com es farà", ha recriminat el secretari general de la Fecasarm, que posa tota la seva confiança en què els recursos al TSJC contra les mesures de la Generalitat prosperin.

"Si no és així, els botellots continuaran consolidant-se com l'única alternativa il·legal. I això farà retardar encara més la nostra obertura", ha vaticinat Boadas. "Som la comunitat autònoma que més tard reobrirà l'oci nocturn i vam ser la primera a tancar", ha sentenciat el secretari general de la Fecasarm, que parla d'unes pèrdues al sector que s'aproximen als 5.500 MEUR. "I estem amb un ajuts de només 40 MEUR, que no arriben a cobrir un 2%", ha assenyalat Boadas, que tampoc afronta amb gaire optimisme la reunió de demà dimarts amb el Departament d'Empresa i Treball. "Continuem tancats 'sine die' i no veiem la llum al final del túnel", ha apuntat el secretari general de la Fecasarm.

"Moltes empreses s'acosten a aquest desembre del 2021 sense pla de viabilitat i l'única opció passa per la liquidació i l'extinció dels llocs de treball", ha conclòs Boadas.

Salut insisteix: "La reobertura de l'oci nocturn dependrà de l'evolució de la pandèmia"

Per la seva banda, el Departament de Salut ha fet una valoració més positiva de la trobada amb la Fecasarm i ha afirmat que "entén i respecta" la postura dels representants de l'oci nocturn. "Però la reobertura dependrà de l'evolució de la pandèmia i de l'afectació assistencial", ha reiterat Salut, que s'ha compromès a "continuar treballant" conjuntament amb el sector. En paral·lel, el Departament liderat per Josep Maria Argimon ha agraït l'oferiment dels establiments de l'oci nocturn com a punts de vacunació, però ha puntualitzat que arreu de Catalunya hi ha a disposició "una extensa xarxa de centres de vacunació i amb una àmplia disponibilitat de vacunes".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: