Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Bombers confien que el temporal d'Alcanar no es torni a repetir però mantenen el dispositiu d'emergències

Un 25% de les 358 actuacions que han fet han estat per rescatar persones, 3 de les quals s'han atès per hipotèrmia

Imatge de cotxes destrossats a les Cases d'Alcanar, l'1 de setembre del 2021 Imatge de cotxes destrossats a les Cases d'Alcanar, l'1 de setembre del 2021 JORDI MARSAL / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 01 Setembre 2021 21:21

Els Bombers de la Generalitat confien que el temporal de pluja que ha assolat aquest matí i migdia principalment la localitat d'Alcanar (Montsià) i que ha causat greus inundacions no es torni a repetir en les properes hores, però mantenen el dispositiu d'emergències fins demà al matí per si de cas. Així ho ha explicat l'inspector de Bombers i cap de la Regió d'Emergències de Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, en una compareixença davant dels mitjans a les vuit del vespre a Alcanar. El responsable del cos d'emergències ha indicat que s'han rebut 358 avisos (258 dels quals a Alcanar) i que el 25% han estat per rescatar persones "en situació de risc". 3 han hagut de ser ateses per hipotèrmia a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

En concret, els Bombers han atès uns 90 avisos per atendre persones atrapades per la pluja. Ha estat la "prioritat número 1" per al cos d'emergències, que, entre d'altres, ha evacuat una vuitantena de persones al càmping els Alfacs. S'ha desplaçat un centenar de bombers a la zona de diverses especialitats, com ara subaquàtics, embarcacions o dos helicòpters.

També s'ha demanat ajuda a Salvament Marítim, tenint en compte que "en minuts ha caigut aigua per tots els barrancs" des de la Serra de Montsià fins al mar. Per exemple, els helicòpters han fet tres rescats de persones en situació crítica, i n'hi ha hagut diversos de persones que no es podien moure a causa de l'aigua o de vehicles immobilitzats principalment a la carretera N-340.

A Ulldecona, a les basses de Montsià, s'ha rescatat 9 persones de masies, 3 de les quals han hagut de ser ateses per hipotèrmia i han estat traslladades a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Les altres 6 han estat reallotjades per familiars. També s'ha inundat l'entrada d'un polígon industrial, però els mateixos treballadors han pogut resoldre la incidència.

Expósito preveu que fins a les sis de la matinada es puguin acumular entre 30 i 40 litres de pluja per metre quadrat, xifra molt allunyada dels més de 200 d'aquest matí, però s'ha decidit mantenir actiu el dispositiu d'emergències per si de cas.

Aquesta tarda, a banda del centenar de bombers, també han actuat a l'indret 30 mossos d'esquadra, 19 efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), 8 agents rurals, 2 efectius de Protecció Civil i membres de la Creu Roja.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: