Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aragonès diu que cap independentista hauria de tenir “cap recança” davant l’”oportunitat” que suposa la taula de diàleg

Confirma que presidirà la part catalana i demana la implicació de “tothom” perquè cal anar-hi amb la “màxima ambició”

Imatge del president de la Generalitat, Pere aragonès, en roda de premsa, aquest 13 d'agost, a Caldes d'Estrac Imatge del president de la Generalitat, Pere aragonès, en roda de premsa, aquest 13 d'agost, a Caldes d'Estrac ÀLEX RECOLONS / ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 14 Agost 2021 00:15

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que cap independentista ni cap demòcrata hauria de tenir “cap recança” davant l’oportunitat que suposa la taula de diàleg per defensar davant l’estat espanyol el dret a l’autodeterminació i l’amnistia. Aragonès, que ha confirmat que presidirà la part catalana en les reunions del setembre, ha qualificat la taula de diàleg com la negociació “més difícil” que afronta Catalunya en les darreres dècades i ha assegurat que, per part seva, hi abocarà totes les energies i s’hi implicarà al 100%. Aquí, també ha demanat el suport i implicació de tota la societat catalana per garantir que la taula comporti que Catalunya faci una "gran pas endavant".

Des de la platja de Caldes d’Estrac, on ha visitat el servei de socorrisme i bany adaptat de la Creu Roja, el president de la Generalitat ha recordat que en les darreres eleccions una majoria de ciutadans van dir que volien una Catalunya independent i que per aconseguir-ho cal generar majories “molt més fortes” i negociar amb l’estat espanyol allò que fins ara ha negat reiteradament: el dret a l’autodeterminació del poble català.

Tot i la dificultat de l’objectiu, Aragonès ha dit que afronta la nova reunió de la taula de diàleg amb la màxima ambició i que hi esmerçarà tots esforços. Uns esforços que també ha reclamat en forma de suport al conjunt de la ciutadania i a la resta de forces independentistes. “Cap força independentista hauria de dimitir d’anar a defensar allò que vol”, ha afegit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: