Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigneró avisa que l'ampliació de l'aeroport del Prat "només es tirarà endavant amb l'aval de la UE"

El vicepresident diu que "en cap cas" s'ampliarà la pista 500 metres

Imatge de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Isabel Rodríguez, asseguda davant del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, durant la Comissió Bilateral Estat-Generalitat del 2 d'agost del 2021 Imatge de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Isabel Rodríguez, asseguda davant del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, durant la Comissió Bilateral Estat-Generalitat del 2 d'agost del 2021 GERARD ARTIGAS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 03 Agost 2021 00:32

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dilluns que l'ampliació de l'aeroport del Prat pactada amb el govern espanyol "nomes es tirarà endavant amb l'aval de la Unió Europea". Ho ha dit a la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, a la qual ha assistit amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró. Puigneró s'ha felicitat pel fet que el pacte permetrà convertir el Prat en un aeroport intercontinental connectat, alhora, amb els de Reus i Girona per alta velocitat ferroviària.

El vicepresident, que s'ha reunit fora de l'agenda oficial amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha insistit que caldrà "aquest vistiplau" europeu per protegir "els espais de biodiversitat" com l'estany de la Ricarda, propera al complex i que podria veure's afectada si s'amplia la pista. "La solució que hem plantejat és que no es podia parlar en cap cas d'ampliar 500 metres la pista", ha advertit, i ha deixat la longitud final en mans del pla director d'Aena.

"Parlem que ampliarem el camp de vol i la solució tècnica que es farà per fer possible arribar al nombre de vols/hora que necessita el Prat per ser un aeroport intercontinental no passa per ampliar la pista 500 metres", ha argumentat. A més, s'ha compromès a vetllar perquè l'afectació de la Ricarda "sigui la mínima possible i si pot ser amb zero afectació".

Pel que fa a la connexió entre Reus, Girona i el Prat, ha reconegut que és responsabilitat de l'Estat però ha confiat que les noves estacions "estiguin si no enllestides en un procés molt avançat abans de 2026". Es faran a partir de projectes "ja dibuixats" en aquestes zones tot i que "potser a Reus caldrà fer un projecte en paral·lel", ja que actualment la connexió ferroviària d'alta velocitat no passa per l'aeorport i l'estació del Camp de Tarragona és a uns 10 quilòmetres.

Tot i això, ha defensat que la interconnexió dels tres aeroports farà "molt més competitiu el sistema aeroportuari català" i convertiran Catalunya en un "hub" del transport aeri amb múltiples connexions. "És molt important tenir aquests vols directes en aquests punts del món per no haver de fer escala. Quan has de fer escala perds competitivitat", ha subratllat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: