Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern demanarà al TSJC allargar les restriccions una setmana més i amplia el toc de queda a 165 municipis

Entre les noves incorporacions hi ha Lleida, el Vendrell, Igualada, la Bisbal d'Empordà i Salt

Mapa dels 165 municipis on el Govern vol aplicar el toc de queda, el 20 de juliol del 2021 Mapa dels 165 municipis on el Govern vol aplicar el toc de queda, el 20 de juliol del 2021 GUIFRÉ JORDAN / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 21 Juliol 2021 07:12

El Govern demanarà aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) allargar les restriccions ara vigents una setmana més, entre elles el toc de queda, les reunions de 10 persones com a màxim i el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores. En aquest sentit, ha canviat el llistat de municipis amb toc de queda en funció de la incidència i ara el planteja en un total de 165 municipis, amb incorporacions importants com Lleida, el Vendrell, Igualada, la Bisbal d'Empordà, Salt, Mollerussa i Roses, entre d'altres. Entre els que surten, en canvi, hi ha Deltebre, Esparreguera, Santa Margarida i el Monjos, Sant Celoni, Solsona o Sant Sadurní d'Anoia.

Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, tenint en compte que la resolució actual acaba la matinada d'aquest divendres. L'executiu va apostar per aprovar confinaments selectius de 7 dies prorrogables i demanar l'aval judicial cada setmana, i ja va anunciar que tenia la intenció de mantenir el toc de queda almenys fins a principis d'agost.

"Som plenament conscients de l'excepcionalitat d'aquesta mesura, que no volem ni podem normalitzar per incòmode i perquè afecta i condiciona la vida diària de milers de persones", ha reconegut Plaja. Tanmateix, la portaveu ha subratllat la necessitat de mantenir les restriccions per "frenar els contagis i assegurar la recuperació sanitària i econòmica". Així, la petició que se li traslladarà al TSJC significa passar dels 161 municipis que actualment tenen confinament nocturn a 165, en funció de si la incidència acumulada durant l'última setmana és igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants.

La portaveu ha reiterat que la situació de la pandèmia "segueix sent dolenta, encara que les dades apuntin a una estabilització", i ha assenyalat que la positivitat "continua sent alta" i la Rt està per sobre de l'1. A més, ha apuntat que "si bé el nombre de persones contagiades de menys edat sembla que s'alenteix", els contagis afecten ara a persones d'edats "més elevades".

Preguntada per si l'executiu català es planteja demanar l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a l'aire lliure, com ha fet aquest dimarts el govern del País Basc, Plaja no ho ha reclamat, però ha remarcat que es dugui com "una mesura més de prevenció". En el mateix sentit, ha demanat que es torni "a la mentalitat que hi havia abans del 26 de juny, quan encara era obligatòria portar-la en espais públics i privats".

El llistat dels municipis afectats

Al Camp de Tarragona

Alcover, Cambrils, Constantí, la Canonja, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Reus, Riudoms, Salou, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vila-seca i Vinyols i Els Arcs.

Al Baix Penedès

Calafell, Cunit i el Vendrell.

A la resta de Catalunya

Així, el llistat de municipis complet afectats per la petició del toc de queda inclou Alcarràs, Alella, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Argentona, Badalona, Badia del Vallès, Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Bigues i Riells, Blanes, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, Calella, Calonge i Sant Antoni, Canet de Mar, Canovelles, Cardedeu, Cassà de la Selva, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Castelldefels, Castell-Platja d'Aro, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Dosrius, el Masnou, el Papiol, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Gelida, Girona, Granollers, Igualada, l'Ametlla de Mar, la Bisbal d'Empordà, la Llagosta, la Palma de Cervelló, la Roca del Vallès, la Seu d'Urgell, les Franqueses del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Llagostera, Lleida, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Martorell, Martorelles, Masquefa, Matadepera, Mataró, Moià, Molins de Rei, Mollerussa, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montgat, Montmeló, Montornès del Vallès, Navàs, Olesa de Montserrat, Òrrius, Palafolls, Palafrugell, Palamós, Palau-Solità i Plegamans, Pallejà, Parets del Vallès, Pineda de Mar, Polinyà, Premià de Dalt, Premià de Mar, Puigcerdà, Ripollet, Roses, Rubí, Sabadell, Sallent, Salt, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Pol de Mar, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç de Montalt, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Farners, Santa Coloma de Gramenet, Santa Cristina d'Aro, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua de Mogoda, Santa Susanna, Sarrià de Ter, Sentmenat, Sils, Sitges, Súria, Tàrrega, Teià, Terrassa, Tiana, Tordera, Torrelles de Llobregat, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Tremp, Ulldecona, Vacarisses, Vallirana, Vallromanes, Vidreres, Viladecans, Viladecavalls, Vilafant, Vilafranca del Penedès, Vilanova del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Per contra, surten del llistat d'afectats i, per tant, queden fora del toc de queda, Abrera, Alpicat, Altafulla, Anglès, Cabrils (que entra com a illa), Centelles, Deltebre, Esparreguera, la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Sant Celoni, Sant Hilari de Sacalm, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Margarida i els Monjos, Solsona i Vilanova del Camí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: