Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'AMI escull Jordi Gaseni com a nou president

L'alcalde de l'Ametlla de Mar relleva en el càrrec Josep Maria Cervera

Imatge del nou president de l'AMI, Jordi Gaseni, després de ser escollit Imatge del nou president de l'AMI, Jordi Gaseni, després de ser escollit ELOI TOST / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 04 Juny 2021 16:41

L'alcalde de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Jordi Gaseni, ha estat escollit nou president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en l'assemblea general de l'entitat que s'ha celebrat al Teatre Metropol de Tarragona. Gaseni relleva en el càrrec el fins ara màxim dirigent de l'entitat, Josep Maria Cervera, batlle del Port de la Selva (Alt Empordà). Tots dos van acordar el 2019 repartir-se els quatre anys de mandat i el traspàs s'ha fet efectiu aquest divendres. En la reunió també s'han produït canvis en la directiva i l'executiva.

En el seu discurs, Gaseni ha expressat que l'entitat és "el soci més fidel" de la Generalitat cap a la constitució de la República, "l'amnistia, l'autodeterminació i l'antirepressió". "No us fallarem", ha assegurat davant els alcaldes dels municipis adherits que omplien la platea. També ha defensat el paper dels consistoris per assolir la independència de Catalunya: "L'Estat sap que som clau per al creixement" de l'independentisme.

Als batlles els ha instat a mantenir viu l'espai independentista: "Hem de tenir la màquina ben engreixada per quan hi tornem", ha assenyalat, alhora que ha defensat que cal que els municipis estiguin "ben forts" per si hi ha una reacció contrària de l'Estat. "Als alcaldes no se'ls inhabilita per defensar els pobles", ha exclamat en referència al batlle de Roquetes, Paco Gas, que espera una sentència judicial que el pot inhabilitar per qüestions relacionades amb l'1-O.

Borràs lloa els ajuntaments

L'assemblea de l'AMI l'ha tancada la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Hi ha qui continua mercadejant amb els indults", ha etzibat referint-se al govern espanyol, al qual ha acusat de cometre "una barbaritat humana" contra les famílies dels presos independentistes. A més, Borràs ha celebrat el dictamen del Consell d'Europa que reclama la llibertat dels empresonats.

Alhora ha assegurat que els independentistes pateixen repressió. "Quan ens persegueixen per si paguem quotes vol dir que patim una persecució política. Els ajuntaments també en sou víctimes", ha afirmat. I ha afegit: "L'Estat sap que la independència no es farà des dels ajuntaments, però estic segura que no es farà sense ells", ha pronosticat. Paral·lelament, ha elogiat el paper dels municipis en el referèndum de l'1-O i els ha encoratjat a "mantenir viva la flama" per complir "amb la voluntat popular expressada a les urnes". També els ha lloat per la seva tasca durant la covid-19: "la pandèmia ha estat un repte col·lectiu en el qual els ajuntaments heu estat claus perquè sou l'administració més propera".

En l'assemblea també hi ha estat present de manera virtual l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha adreçat un vídeo de suport a l'AMI i al seu nou president.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: