Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PP recollirà firmes arreu de l'Estat en contra dels indults als presos independentistes

Casado replica a Sánchez que cal defensar la unitat d'Espanya per evitar que el país sigui "estranger de si mateix"

El líder del PP, Pablo Casado, aquest 26/5/2021 a la sessió de control del Congrés dels Diputats El líder del PP, Pablo Casado, aquest 26/5/2021 a la sessió de control del Congrés dels Diputats CONGRÉS DELS DIPUTATS
Catalunya ACN
Dissabte, 29 Mai 2021 00:07

El PP tornarà a recollir firmes per tot l'Estat, ara en contra dels possibles indults als presos independentistes. Així ho ha anunciat aquest divendres el president del partit, Pablo Casado, en un acte de Presura 20 sobre l'Espanya rural. Els populars també impulsaran mocions als 8.000 ajuntaments de l'Estat en contra dels indults, que Casado ha qualificat de "cop molt dur" contra la democràcia. El cap de l'oposició al Congrés vol que la ciutadania decideixi si prefereix viure en una "nació constitucional" o bé si aposta per "seguir donant aire" a uns polítics que "desafien la justícia". Casado ha replicat al president espanyol, Pedro Sánchez, que cal defensar la unitat d'Espanya per evitar que el país sigui "estranger de si mateix".

El PP de Mariano Rajoy ja va recollir signatures el 2006 contra el nou Estatut de Catalunya. 15 anys després, els populars tornen a utilitzar aquesta estratègia, ara en contra dels indults: "Hem de defensar la unitat nacional i, per tant, la justícia, que legalment ha imposat una sentència als qui van intentar trencar la llei. Els polítics hauríem de respectar-la", ha argumentat Casado.

Calvo defensa els indults

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest matí que els indults no són una "crítica" a una sentència i que "no tenen res a veure" amb el funcionament del poder judicial. En una entrevista aquest divendres a Canal Sur, Calvo ha negat que sigui un debat jurídic, ha argumentat que és un instrument que "existeix en totes les democràcies" i que depèn del poder executiu.

La vicepresidenta ha afirmat que qualsevol govern "responsable de la política d'aquest país" ha "d'intentar per tots els mitjans prendre decisions perquè una part tan important del territori", com és Catalunya, "surti d'aquest bucle melancòlic i frustrant d'intentar trencar l'ordre constitucional sense que ho pugui aconseguir".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: