Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Suprem s'oposa a la concessió dels indults als presos independentistes

L'informe assegura que no hi ha raons de "justícia, equitat i utilitat pública per concedir la mesura de gràcia"

Image d'arxiu del magistrat Manuel Marchena, presidint la sala que jutja l'1-O, el 12 de febrer del 2019 Image d'arxiu del magistrat Manuel Marchena, presidint la sala que jutja l'1-O, el 12 de febrer del 2019 POOL EFE
Catalunya ACN
Dimecres, 26 Mai 2021 23:58

El Tribunal Suprem s'oposa a la concessió dels indults als 12 presos independentistes perquè considera que no hi ha raons de "justícia, equitat i utilitat pública per concedir la mesura de gràcia". Així consta a l'informe preceptiu –però no vinculant- que ha fet públic aquest dimecres i que ha enviat al Ministeri de Justícia. Els magistrats consideren les penes imposades són proporcionals i destaquen que no hi ha "cap prova i indici de penediment".

L'escrit considera que els arguments en què es basen les peticions d'indult "desenfoquen el sentit de l'indult perquè dibuixen una responsabilitat penal col·lectiva i a més pretenen que el govern corregeixi una sentència dictada pel Tribunal Suprem".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: