Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Intersindical defensa un canvi de model econòmic en una república catalana "al servei de la gent treballadora"

El sindicat independentista llença la campanya 'Construïm el futur!' coincidint amb el Primer de Maig

El secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló, al centre, amb altres sindicalistes alcen el puny al final de l'acte central de l'1 de Maig El secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló, al centre, amb altres sindicalistes alcen el puny al final de l'acte central de l'1 de Maig PAU CORTINA / ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 01 Mai 2021 14:23

La Intersindical ha organitzat una vintena de mobilitzacions aquest Primer de Maig arreu del país i ha aprofitat la jornada per presentar la campanya 'Construïm el futur!', que desenvoluparan al llarg del proper any. A Barcelona, el secretari general Sergi Perelló ha defensat un canvi de model econòmic "per superar injustícies i desigualtats" i "construir un futur on prevalgui l'interès col·lectiu per sobre del lucre". Per fer-ho, ha dit, cal "exercir l'autodeterminació". "Sense una República catalana per la gent treballadora no assolirem els interessos col·lectius i la justícia social que ens mereixem", ha assegurat davant d'un centenar de militants i simpatitzants aplegats al vestíbul exterior de L'Auditori per protegir-se de la pluja.

A l'acte de la Intersindical hi ha fet acte de presència el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, així com la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, o la sociòloga Iolanda Fresnillo, entre altres cares conegudes.

Coincidint amb el Primer de Maig, la Intersindical ha presentat públicament els set eixos de la campanya 'Construïm el futur! (Al servei del país i la gent treballadora)'. Segons han detallat, en l'acte central de l'1 de maig, durant el proper any el sindicat enfocarà la seva acció en els objectius d'un Salari Mínim Interprofessional català de 1.300 euros, la reducció de la jornada laboral, l'enfortiment dels serveis públics, l'establiment d'una Renda Bàsica Universal, el canvi cap a un model productiu "sostenible" i l'avanç del català als centres de treball, entre altres.

"Cal justícia social, salut i vida, i per aconseguir això ens cal un sistema públic i de protecció social forts, un model fiscal progressiu que acabi amb el frau fiscal, i canviar el model productiu perquè sigui sostenible", ha exposat el secretari general del sindicat durant l'acte que s'ha celebrat a Barcelona aquest matí amb un centenar de persones.

Perelló ha defensat la importància d'un sindicat "de classe i independentista" en la consecució d'aquests objectius. Quant al seu independentisme, el sindicalista ha dit que la Intersindical té la missió "de falcar el procés cap a la independència". I és que pel sindicat, sense exercir el dret a l'autodeterminació, sense "una república catalana pel conjunt de la població i per la gent treballadora", no s'assoliran "els interessos col·lectius ni la justícia social".

Contra l'ERO de CaixaBank

L'acte ha comptat també amb la participació d'Antoni Cano, delegat de la secció sindical de CaixaBank de la Federació d'Estalvi de Catalunya (FEC). Cano ha intervingut per valorar els plans del grup financer d'aplicar un ERO que afectaria uns 7.791 treballadors a tot l'Estat.

Al respecte, el delegat ha qualificat de "salvatge" l'ERO i ha censurat "l'avarícia i poca vergonya sense límits d'alguns". A més, ha assenyalat que l'expedient es planteja "al mateix temps que es reparteixen dividends entre els accionistes i es dupliquen, quan no tripliquen, els sous dels alts directius".

I més enllà de la reivindicació laboral, Cano ha expressat que no poden admetre de cap manera "la deriva" de l'entitat cap a un model de negoci "que l'allunya dels seus objectius fundacionals, de la seva identitat i orígens catalans, i de la ciutadania que l'ha fet possible durant més de cent anys".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: